Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Šiuolaikinė opera „Nidos mokyklos kronika“

 

Visą vasarą Nidoje buvo galima leistis į jos istorijos metraštį perteikiančią garsinę kelionę-šiuolaikinę operą „Nidos mokyklos kronika“. Tai autentiškomis Nidos gyventojų istorijomis paremtas garsinis maršrutas, atspindintis Nidos mokyklos mokytojų gyvenimą 1923–1944 m. 2016 m. jos buvo publikuotos knygoje „Nidos mokyklos kronika“, tapusioje operos autorių, kompozitoriaus Jono Jurkūno ir dramaturgės Kristinos Savickienės, įkvėpimu.

 


Šį rudenį kviečiame į šiuolaikinės operos „Nidos mokyklos kronika“ įrašo kolektyvinę perklausą Klaipėdos dramos teatre. Operoje smėlio, vandens, vėjo ir elektrostatiniai garsovaizdžiai persipina su Neringos gyventojų istorijas įgarsinusių aktorių Vytauto Anužio, Karolinos Kontenytės ir Jono Baranausko balsais, Čiurlionio kvarteto ir choro „Melos“ atliekama muzika, o ypatingą realumo jausmą sukuria binauraliniai garso įrašai ir kinematografinio pobūdžio muzikinės kompozicijos.

 


„Nidos mokyklos kronika“ patraukli savo betarpiškais liudijimais praėjusių istorinių įvykių, besiformuojančių regimų ir neregimų sienų. Neringa yra ne tik sausuma, skirianti druskingą vandenį nuo gėlo. Šiame siaurame žemės ruože, kuriame vyrauja smėlis ir vėjas, tarp dviejų vandenų per kasdienybę atsispindi globalaus laiko slinktys. Prieš akis atsiskleidžia savita kronikos transformacija – iš sausų istorinių chronologinių faktų iki giliai asmeninių ir subjektyvių išgyvenimų. Ši sodri dokumentinė medžiaga pati kuria formą, intrigą ir kulminaciją, užduoda klausimus, o atsakymų paieškas palieka mums“, – pasakojo kompozitorius J. Jurkūnas.

 


TRUKMĖ: 1 val.
LAIKAS: spalio 20 d. 18:30
VIETA: Klaipėdos dramos teatras
SVARBU! Į renginį žiūrovai bus priimami tik su Galimybių pasu (www.gpasas.lt)
RENGINYS NEMOKAMAS. BUTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA: https://forms.gle/nLr7GkgeKxRLREfe7

 

Kūrybinė grupė:
Režisierius ir kompozitorius – Jonas Jurkūnas.
Libreto autorė – Kristina Savickienė.
Atlikėjai: panelė A – Karolina Kontenytė, ponas F – Jonas Baranauskas, pasakotojas – Vytautas Anužis, Sakutis – Jonas Jurkūnas, mokinė – Justė Jurkūnaitė, balsai – choras „Melos“, styginiai – Čiurlionio kvartetas, elektroninė muzika – „Robotic Folk“, fortepijonas – Agnė Jurkūnienė.
Prodiuserė – Rasa Kregždaitė
Parengimas leidybai – Pranas Gudaitis (www.audiomastering.lt).
Binauralinių įrašų konsultantas – Vytenis Gadliauskas („DaVinci Head“)
GPS platformos asistentas – Lukas Tarvainis
Dizainas – Satio Studio.
Sklaida – Marija Matuzevičienė („Contentum“)

 

Projekto organizatorius – Nidos KTIC „Agila“
Rėmėjai: Neringos savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba
Partneriai: Klaipėdos dramos teatras, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, LMTA Muzikos studijų ir inovacijų centras, „DaVinci Head“, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija.
 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje