Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Mortos Vileikytės eskizų paroda „Vasara baltam kieme“

 

Mortos Vileikytės eskizų paroda „Vasara baltam kieme“

Nidos bendruomenės namuose, Taikos g. 17, Neringa

Paroda veiks 2021 m. balandžio 15–30 d., antradieniais-šeštadieniais 15–18 val.                                                                                                                                                                                    

 

Vienas, du, penki... jau žiūrėk ir visas kiemas pilnas mažų, kaip kaimynės pasakytų, parazitų. Tik neišsigąskit, jie nepiktybiniai, o tik labai greiti ir smalsūs. Tačiau kaimynės vis tiek pyksta. Nespėjus ištarti pirmojo „Tuku Tuku Už Save“ iš pirmo aukšto pasigirsta tylus, pelėsiais ir dešra su nuolaida atsiduodančio kvapo atodūsis – ir dar viena vasara...  Kada tie vaikai užaugs, – mąsto ant gretimo suoliuko jau devintą minutę, valandą, o gal parą skaičiuojanti trijų plaukų ant pakaušio savininkė. O man ir taip gerai, – paprieštarauja baltojo kiemo generolė. Taip taip, čia ta pati kiemo šeimininkė, pro kurios akis nepraslys nei vienas žalias, pageltęs ar net supuvęs obuolys. Nu jau... nesikuklink... ši moterėlė ne iš kelmo spirta, o jos slaptasis stebėjimo štabas, antram aukšte, veikia visą parą, aštuonias dienas per savaitę. Ir nieko čia tokio, prie jos mes jau pripratom, kaip ir prie tos kaimynės. Kur čia nepriprasi?! Nuolatinės aimanos ir frazė „Kiek galima šaukt“ tarsi malonus Labas rytas, žadantis dar vieną ilgą, nuotykių ir juoko pilną, kartais primenančią veiksmo ar net siaubo filmą, tačiau labai gerą ir šiltą vasaros dieną Nidos baltam kieme.

 

„Vasara Baltam Kieme“ – tai mano, Mortos Vileikytės, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos abiturientės, eskizų paroda, sukurta, vasaros dienas leidžiant pas močiutę baltam kieme. Tai nepaprasta vieta, kur vos pradėję vaikščioti mažyliai puikiai sutaria su už save dviem ar net trimis galvomis didesniais slėpynių asais. Čia nenutyla juokas, šurmulys ir tas visiems be galo svarbus klausimas „O ką veiksim dabar?“ Visai tai atsispindi ir mano darbuose: naudodama pačias paprasčiausias dailės raiškos priemones, tušinuką ir paprastą pieštuką, stengiausi įamžinti mažuosius kiemo draugus, jų nuotaiką, mėgstamą veiklą, kitaip tariant, Nidą – tokią, kokią mato Baltojo kiemo vaikai.

 

 

Lankantis parodoje kviečiame laikytis šių taisyklių:

  • Vyresni nei 6 metų asmenys privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones). Kaukių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei (rekomenduojama dėvėti veido skydelį).
  • Didžiausias vienu metu leidžiamas lankytojų skaičius 4 asm.
  • Būtina laikytis asmens higienos: čiaudėjimo, kosėjimo etiketo. Prieš užeidami dezinfekuokite rankas! (prie durų rasite dezinfekcinį skystį).
  • Parodos salėje tarp asmenų išlaikyti ne mažesnį nei 2 metrų atstumą, išskyrus vienos šeimos narius ar vieno namų ūkio narius.
  • Lankytis draudžiama asmenis, kuriems pasireiškia ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymiai (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas) bei kuriems privaloma izoliacija, izoliacijos laikotarpiu.

 

Organizatorius – Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje