Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Dainuojamosios poezijos albumo ir tapybos parodos „Mėnulio šypsena“ pristatymas

Kviečiame į dainuojamosios poezijos albumo ir tapybos parodos „Mėnulio šypsena“ pristatymą. Pristatymo renginys vyks birželio 5 d., šeštadienį, 19 val. Nidos bendruomenės namuose, Taikos g. 17.

 

Būtina išankstinė registracija https://forms.gle/WDfRx5EF2nPPwis87

Parodą aplankyti galima nuo antradienio iki šeštadienio, 15–18 val. Paroda veiks iki birželio 28 d. 

 

Parodoje darbus pristatys trys menininkai: Rūta Eidukaitytė, Sigitas Kubilis ir Raimondas Savickas, iš kurių du yra dailininkai tapytojai – R. Eidukaitytė ir R. Savickas.

 

Simboliška, kad albumo pristatymą ir turnė po Lietuvą menininkų grupė pradeda nuo Neringos – Lietuvos kultūros sostinės 2021, perėmusios šį titulą iš Trakų, kurios kultūros sostinės ambasadoriumi 2020 m. buvo dailininkas Raimondas Savickas.

 

 „Mėnulio šypsena“ – tai žodžiai iš vieno Raimondo Savicko eilėraščių. „Kadangi jis – tapytojas, poezija be galo vaizdinga. Nusprendėme, kad būtent taip turėtų skambėti mūsų albumo pavadinimas“, – sakė Rūta Eidukaitytė.

 

Rūtos pažintis su muzika prasidėjo M. K. Čiurlionio menų gimnazijoje.  Pradėjusi muzikalumą lavinti fortepijono specialybėje, šalia brazdindavo ir gitara.

 

„Aš nuo pat mažens mokiausi muzikos. Kelią pradėjau grodama fortepijonu, o paskui nutariau pereiti į dailę ir pradėjau kurti paveikslus. Vis dėlto muzika visada keliavo šalia – grojau gitara ir kūriau dainas. Maždaug prieš septynerius metus draugai pakvietė mane įrašyti dainą. Studijoje susipažinau su Sigitu, kuris tąkart atliko gitaros partiją“, – apie pažintį su grupės gitaristu pasakojo pašnekovė.

 

Na, o prieš penkerius metus duetas susipažino su tapytoju ir poezijos kūrėju R. Savicku, savo jubiliejinės parodos proga pakvietusiu įrašyti dainų pagal jo jaunystės eiles.

 

„Tada gimė mūsų pirmosios bendros dainos ir jų vis daugėjo. Šiame albume daugiausia dainų yra parašyta pagal R. Savicko žodžius, o keletą tekstų sukūriau aš pati“, – sakė Rūta.

 

Prieš kelerius metus trijulė savo kūrybą lavinti pradėjo repeticijose, o paskui sulaukė pasiūlymų koncertuoti.

 

„Anksčiau ir aš grodavau gitara, tačiau, kadangi Sigitas tai daro profesionaliai, nusprendėme, kad grupėje gitaristo partija atiteks jam, o aš – dainuosiu. Iš pradžių pasirodydavome tik parodų atidarymuose, o 2020 m. vasarą pirmą kartą koncertavome dainuojamosios poezijos festivalyje „Akacijų alėja“, – pasidžiaugė menininkė. 

 

Kadangi didelę dalį Rūtos gyvenime užima dvi meno sritys – tapyba ir muzika, – ji neslepia, kad karantinas garsiai užtrenkė ne vienas duris.

 

„Iš vienos pusės, šis laikas tikrai buvo labai sudėtingas, tačiau atsirado daugiau laiko kūrybai. Sukūriau nemažai kūrinių, naujų kūrybos ciklų“, – pozityviais išgyvenimais dalijosi kūrėja.

 

Menininkams nelengvu laikotarpiu buvo įrašytas ir debiutinis Rūtos, Sigito ir Raimondo albumas „Mėnulio šypsena“. Na, o besidarbuojant studijoje užgimė ir ne vienas naujas kūrinys, tad menininkų trijulė jau svarsto ir apie antrąjį albumą. 

 

Užtikrinant  COVID-19 ligos plitimo prevenciją,  renginio ir parodos lankymo metu būtina laikytis SAM reikalavimų.                                                                                                                                                                         

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje