Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Lėlių ir objektų instaliacija „Tarp žemės ir dangaus“ pristatoma Nidoje

 

Lapkričio 8 ir 9 d. Nidoje pristatoma Klaipėdos lėlių teatre sukurta lėlių ir objektų instaliacija „Tarp žemės ir dangaus“. Pasak kūrinio autorės ir režisierės Karolinos Jurkštaitės, instaliacija paliečia žmogaus gelmes bei dangaus aukštumas, žvaigždes ir planetas.

 

„Šiuolaikiniame pasaulyje vis aktualiau tampa gilintis į žmogaus vidinį pasaulį, atsigręžti į save. Gyvenant greito vartojimo laikmetyje mane šios temos jaudina. Natūraliai keliu klausimus, kaip žmogui išlaikyti pusiausvyrą tarp vidinio ir išorinio savęs, kaip nepasiduoti greitam gyvenimui, skubotumui, kaip išlikti savimi ir kokia yra viso „siūlomo“ pasaulio vertė“, – svarsto K. Jurkštaitė.

 

Pasak menininkės, lėlių ir objektų teatro instaliacijos idėja gimė svarstant, kokie mes, žmonės, galėtume būti, kokias savybes galėtume išsiugdyti, kad gyventume pilnavertį, taikų gyvenimą. „Nuolat jaučiau, kad instaliacija turėtų būti kaip nuolatinis judėjimas“, – sako režisierė.

 

„Ji kalba mums apie dangiškas žmogaus savybes, nuolatinę kaitą ir ritmus, lietuvišką grožį ir senovės Graikijos harmonijos prisiminimą. Apie tai, ką vertėtų prisiminti, puoselėti ir saugoti“, – mintimis dalijasi instaliacijos režisierė Karolina Jurkštaitė.

 

Lėlių ir objektų instaliacijos dailininkė – Birutė Sodeikaitė, kompozitorius – Kristijonas Lučinskas, šviesų dailininkas – Paulius Vendelis. Dailininkai kūrėjai: Guoda Korsakaitė, Angelina Furmaniuk, Gintarė Radvilavičiūtė, Deivyda Sakalauskaitė, Verdenė Monika Valkiūnaitė, Neringa Minkevičienė, Agnė Jablonskytė. Elektros ir automatikos inžinieriai: Edvardas Statkus, Edgaras Osinas, Mindaugas Šležas. Dekoracijų ir objektų techninių sprendimų autoriai: Aušra Bakanaitė, Karolis Makauskas. Tautodailininkė, karpinių meistrė – Odeta Tumėnaitė-Bražėnienė. Aktorė – Samanta Pinaitytė

 

Spektaklio premjera Klaipėdos lėlių teatre įvyko liepos 15 d. Lėlių ir objektų instaliacija yra skirta vaikams nuo 10 metų, jaunimui ir suaugusiesiems. 

 

Projektą įgyvendina Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ ir Klaipėdos lėlių teatras. Projektas dalinai finansuotas Lietuvos kultūros tarybos

 

Registracija į spektaklius:

 

Lapkričio 8 d. 17.15 val.

https://forms.gle/R9YQbi4QiYqH3q1Q6

 

Lapkričio 9 d. 17.15 val.

https://forms.gle/qv9tLesgJYRNa3Uy8

 

Informuojame, jog dėl techninių kliūčių atšaukiama lėlių ir objektų instaliacija „Tarp Žemės ir dangaus“ lapkričio 10 d. 17.15 val. Nidos bendruomenės namuose. Instaliaciją pristatyti planuojama 2022 m. sausio mėn. Sekite naujienas www.kulturossala.lt. Atsiprašome už nepatogumus.

 

Renginys tik su Galimybių pasais. Vietų skaičius ribotas.

Nuotr. autorius Kristijonas Lučinskas

 

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje