Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Kodėl būtina išsaugoti verslinę žvejybą Kuršių mariose?

Neringos – Lietuvos kultūros sostinės programos koncepcija dėliojasi ant iš pirmo žvilgsnio neįprastos 4+¹ struktūros. Keturi identiteto ir būties elementai – statusai, lokacijos, metų laikai, stichijos, dimensijos, kryptys – papildomos dar vienu savasties ženklu +¹ , kuris tradicinį Neringos suvokimą praturtina netikėtu, tik šiam kraštui būdingu rakursu. Tapatybė, išskirtinumas, paveldas, bendruomenė – tai kertiniai žodžiai, kurie jungia visas Neringos – Lietuvos kultūros sostinės – programas.


Šiomis dienomis Kuršių nerijos bendruomenė išgyvena ryškų savivokos ir susitelkimo momentą – kėsinamasi uždrausti žvejybą, kuri nūdienos terminologija vadinama „versline“, nors ji savo prigimtimi ir būdu yra tradicinis šio krašto amatas. Gyvas pavyzdys liudija čia gyvenančią aktyvią, atsakingą, krašto tapatumą suvokiančią ir tausojančią bendruomenę.


Mes sakome TAIP tradicijos tęstinumui!


Tikime, jog turime gausų sąmoningų, iš kartos į kartą perduodamų tradicijų vertę suprantančių bičiulių, draugų būrį. Dalijamės Neringos bendruomenės ir Neringos bičiulių parlamentinės grupės diskusija: kodėl būtina išsaugoti verslinę žvejybą Kuršių mariose.

 


 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje