Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Viganto Giedraičio fotografijų paroda „Kopų paslapties beieškant“

 

Sausio 18 d. (antradienį) 17 val. atidaroma Viganto Giedraičio fotografijų paroda „Kopų paslapties beieškant“ Liudviko Rėzos kultūros centre (L. Rėzos g. 8 B, Juodkrantė). Paroda veiks 2022 m. sausio 18 d.–vasario 14 d.

 

Parodos autorius Vigantas Giedraitis – pedagogas, Neringos savivaldybės tarybos narys ir ilgametis Neringos meras – savo kūryboje akcentuoja Neringos gamtos grožį, išskirtinumą, vietinių žmonių santykį su gamta, istorija, kultūra bei jos išsaugojimo, pristatymo pasauliui galimybėmis.

 

„Kuršių nerija – unikaliausia vieta Lietuvoje. Niekur kitur nėra tokios vietos kur saulė ryte pateka iš vandens – Kuršių mariose, o vakare nusileidžia į vandenį – Baltijos jūroje. Niekur nerasime tiek daug saulės, vandens ir vėjų, tiek daug slenkančių smėlio kalnų paslaptingo spindesio. Kuršių nerijos apželdintojas Gotlybas Dovydas Kuwertas mena: „mano lopšį supo smėlis, kuris nei dieną nei naktį neatstoja nuo žmogaus; gyvuosius varo iš vienos vietos į kitą, o mirusiuosius atkasa ir dar kartą palaidoja. Smėlis – visagalis nerijos valdovas ir buities lėmėjas. (T.Sakalauskas Čakona“psl.174,1994m.). Tik čia, vaikščiodamas tarp šių smėlio kalnų, pajunti gamtos didybę, kiekvienos akimirkos svarbą ir paslaptį...


Sukako 20 metų, kai išskirtinis žmogaus ir gamtos kūrinys- Kuršių nerija- buvo įrašytas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, kaip kultūrinio kraštovaizdžio objektas. Lietuvos respublikos Seimas 2020 –uosius paskelbė UNESCO pasaulio paveldo Lietuvoje metais. Šiai sukakčiai ir skiriu šią parodą.“ Vigantas Giedraitis.

 

Paroda veiks 2022 m. sausio 18 d.– vasario 14 d.

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje