Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Turizmo diena Neringoje: 4-ių stotelių maršrutas „Kuršių nerijos įkvėpimas“

 

Pasaulinės turizmo dienos (rugsėjo 27 d.) proga Neringoje rugsėjis tradiciškai skelbiamas turizmo mėnesiu. Pasaulinė turizmo organizacija šiemet kviečia „permąstyti turizmą”: skatina atrasti ir keliauti tvariau, sumaniau ir saugiau. Tad ir Neringa ragina atrasti kurortą naujai ir rugsėjo 24 d. išmėginti specialiai Turizmo dienai sukurtą 4-ių stotelių maršrutą „Kuršių nerijos įkvėpimas“. Lankytojų dar neatrastos kurorto vietos žada daugiau nei tik nuotraukas: čia patirsite laisvę ir įkvėpimą.

 

Visas stoteles įveikę ir kiekvienos iš jų akimirkomis (žymėdami @curonian_spit_neringa) savo socialiniame tinkle Instagram arba Facebook pasidaliję keliautojai rugsėjo 24 d. turės galimybę nemokamai apsilankyti Nidos švyturyje. O įspūdžių kupinos kelionės pabaigoje – pasivaišinti daugybės komplimentų pelniusiu vietinio virtuvės šefo Antano pagamintu avienos plovu.


Gera žinia ir tai, jog Turizmo dienos proga rugsėjo 24-ąją vietinė rinkliava už įvažiavimą į Neringą automobiliams nebus taikoma.

 

Pasaulinei turizmo dienai skirto maršruto „Kuršių nerijos įkvėpimas“ sąlygos:

 

Aplankykite visas maršruto „Kuršių nerijos įkvėpimas“ stoteles ir pasidarykite jose po asmenukę. Maršruto stotelės: Avino kalnas, Pervalkos (Žirgų rago) švyturys, Preilos kopa, Urbo kalnas.

Rugsėjo 24 d. asmenukes patalpinkite savo socialinių tinklų Instagram arba Facebook istorijose (Stories).

Į Instagram arba Facebook keliamose nuotraukose pažymėkite @curonian_spit_neringa paskyrą, jog ir mes galėtumėme pasidžiaugti Jūsų užfiksuotais vaizdais.
Nesinaudojantys socialiniais tinklais galės pateikti visų maršrutų asmenukių nuotraukas prie įėjimo į švyturį.

Asmenukių patalpinimas bus tikrinamas prie įėjimo į Nidos švyturį.

Visi įvykdę aukščiau pateiktas sąlygas, galės nemokamai apsilankyti Nidos švyturyje, o kelionės pabaigoje bus vaišinami Neringoje gyvenančio virtuvės šefo Antano pagamintu avienos plovu (kavinėje Taikos g. 13, Neringa, kiekis ribotas).

 

Pasaulinės turizmo dienos proga Neringoje organizuojami net du nemokami žygiai. Jie kvies į supančią aplinką Kuršių nerijoje pažvelgti tyrinėtojo akimis bei patiems bent trumpam tapti savotiškais atradėjais.

 

Rugsėjo 24 d. 11 val. ant Urbo kalno Nidoje startuos žygis „Išmok pažinti neriją“. Žygį ves ir istorijas apie Kuršių nerijos kultūrinio kraštovaizdžio įdomybes pasakos kraštotyrininkas, žurnalistas, knygos „Vadovas po Kuršių nerijos nacionalinį parką“ autorius Denisas Nikitenka. Daugiau informacijos ir išankstinė registracija: https://bit.ly/3xBd4Tg

 

Į gamtinius Kuršių nerijos atradimus rugsėjo 24 d. 14 val. kvies dar vienas nemokamas žygis „Smėlio kopų istorija“. Jį ves Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovė Aušra Feser. Vaikščiodami po Urbo kalną persikelsite į visai kitokius vaizdus menančią istoriją. Klausimų bus daug: Ar Urbo kalnas irgi yra kopa? Ar Kuršių nerijoje yra tik baltas smėlis? Kas išgelbėjo Nidą nuo užpustymo? Kas gražiau – balta-pustoma ar mišku apaugusi kopa? Gilesnis Kuršių nerijos pažinimas visada atsilygina naujomis emocijomis ir netikėtais atradimais. Daugiau informacijos ir išankstinė registracija: https://bit.ly/3eSksmu

 

Maršrutas sukurtas įgyvendinant projektą „Kuršių nerija: paveldas bendruomenei ir pasauliui“ pagal Europos kaimynystės priemonę. Už šios informacijos turinį atsako tik Neringos savivaldybės administracija ir negali būti laikoma atspindinčia Europos Sąjungos požiūrį. 


 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje