Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

SPARSE sezonas Nidoje. „Lino lėlės“ spektaklis visai šeimai „Lietuviška pasaka apie tris seseris“

 

„Lietuviška pasaka apie tris seseris“ – subtilus, rafinuotas, elegantiškas lėlių vaidinimas vaikams ir visai šeimai, kuriuo lėlininkas-aktorius, režisierius bei dailininkas Linas Zubė subtiliai, neįkyriai, elegantiškai ir kultūringai kviečia apmąstyti proto ir kvailumo, nuoširdaus kuklumo ir pikto pavydo kategorijas, gyvenimo suteikiamą galimybę rinktis ir per kančią, per pasmerkimą gauti atlygį – daug vertingesnį nei materialieji turtai. Sykiu spektaklio režisierius bei aktorius formuluoja ir kitą mintį: kiekvienas mūsų mažumėlę esame trečiasis brolis ar trečioji sesuo, tik savo kitoniškumą kaip įmanydami slepiame. Kodėl?..


Lyg žaisdamas, šnekėdamasis su savo pasteliniais faneriniais personažais (ūkininku, dviem protingomis seserimis ir Kvailute, miniatiūrine piemenėlio figūrėle ir kt.) lėlininkas L. Zubė sukuria stebuklingai spalvingą pasaulį, alsuojantį kasdienybės vaizdo lyrika, subtilia vidinio ir dieviškojo pasaulio pajauta bei išmintimi. Poetiškas ir nevienareikšmis spektaklio vaizdas, jautri lėlininko vaidyba atskleidžia įstabią giluminę liaudies pasakos struktūrą, todėl šis spektaklis turėtų būti ypač patrauklus tikro teatro gurmanams.


„Lietuviškoje Lino pasakoje apie tris seseris, be visų pažįstamų siužetų, gausu mistinių personažų, netikėtų simbolinių elementų, kurie atveria begalinį turtingą interpretacijų lauką <...> - rašo menotyrininkė Akvilė Eglinskaitė. - Stebint spektaklį vaizduotėje kilo asociacijos ne su anksčiau girdėtomis ar skaitytomis pasakomis, bet su amerikiečių režisieriaus Davido Lyncho siurrealistine kūryba. Todėl teigčiau, jog „Lino lėlės“ pretenduoja į teatrinės kūrybos reiškinio, fenomeno vardą. Kūryboje Linas jungia asmeninę patirtį: profesinius įgūdžius ir gyvenimišką išmintį, tautosakos lobius, metaforines simbolių prasmes – ir, kaip genialus pasakotojas, kuria nuoširdžią atmosferą ir specifinę būseną, kuri suteikia ilgalaikį įspūdį ir veikia „žmogus-teatras, žmogus reiškinys“ principu. „Lino lėlės“ pasižymi tuo, ko dažnai pasigendama šių dienų teatre – čia veikia asmenybė.“

 

Spektaklis vyks lapkričio 14 d., sekmadienį, 11 val. Nidos bendruomenės namuose (Taikos g. 17, Neringa)

Trukmė: 45 min.


Aktorius, režisierius, dalininkas ir idėjos sumanytojas – Linas Zubė
Kompozitorius – Algirdas Zigmantas


Europinis projektas "SPARSE: Supporting and Promoting Arts in Rural Settlements in Europe" arba "Menų parama ir sklaida Europos regioninėse vietovėse" įgyvendinamas su Drevernos, Laukžemės, Neringos, Rietavo ir Švėkšnos bendruomenėmis.


Tarptautiniai partneriai: Take Art (Somerset, JK) / SA Eesti Tantsuagentuur (Estija) / Associazione Marchigiana Attività Teatrali - AMAT (Italija) / Menininkų grupė Žuvies akis (Lietuva) / Shoshin Theater Association (Rumunija)
 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje