Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Neringos miško architektūros ekskursija „Nidos kopų apželdintojai“

 

Savaitgaliais NMK tęsia turus, vedamus girininkų(-ių), kraštovaizdžio planuotojų, biologų (-ių), ir architektų (-čių). Šeštadieniais, 12 val. vietiniai įvairių sričių profesionalai veda turus po Kuršių neriją dalijantis patirtimi ir žiniomis apie jos istoriją, mitus, kraštovaizdį ir ypatumus bei infrastruktūrų formavimą.  

 

Ekskursijos yra nemokamos ir atviros visiems. Registracija būtina el. paštu neringaforestarchitecture@nidacolony.lt

 

Kovo 18 d., šeštadienį, 12 val. – ekskursija „Nidos kopų apželdintojai“

 

Kuršių nerijoje, siekiant sutramdyti pustomas kopas, jos buvo apsodinamos mišku. Tai sunkaus žmonių darbo ir rūpesčio rezultatas. Nidos kopų apželdintojų senosios kapinės yra įsikūrusios atskirai nuo kitų kapų. Pasivaikščiojimo metu Gražina Žemaitienė atsakys į klausimus: Kaip atsirado Urbo ir Angių kalnai? Kas buvo tie kopų apželdintojai ir kodėl jų kapai įkurti atskirai nuo kitų Nidos gyventojų? Kur gyveno kopų apželdintojai? Kokia Urbo kalno reikšmė Nidai šiandien ir kokia ji buvo anksčiau?

 

Susitikimo vieta: pries senųjų Nidos kopų apželdintojų kapinių, sankryžoje regioninio kelio ir G. D. Kuverto g. (centrinis įvažiavimas į Nidą)

 

Gražina Žemaitienė, gimė Šilutėje, studijavo Kauno technologijos universitete, į Neringą persikraustė 1989-aisiais. Gražinos darbo sritys apima kraštovaizdžio projektų rengimą ir įgyvendinimą Kuršių nerijoje, rekreacinių objektų planavimą tiek miško žemėje, tiek urbanizuotose teritorijose.

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje