Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

LEGENDOS | naujo albumo pristatymo koncertas | Gleb PYŠNIAK, Rokas ZUBOVAS

 

Gruodžio 15 d. 18 val. rašytojo Thomo Manno memorialiniame muziejuje Nidoje kviečiame į albumo „LEGENDOS“ pristatymo koncertą. 

 

Atlikėjai: Gleb PYŠNIAK, violončelė, Rokas ZUBOVAS, fortepijonas

Koncerto vedėja: Rasa Murauskaitė-Juškienė

 

Mikalojus Kontantinas Čiurlionis, Anatolijus Šenderovas, Vidmantas Bartulis, Vytautas Barkauskas ir Faustas Latėnas – penkios skirtingos asmenybės, kūrusios Lietuvos muzikinės kultūros istoriją. Visgi juos visus vienijo drąsa ir individualybė, platūs kūrybinės veiklos akiračiai. Penki išskirtiniai, nesupainiojami balsai, penki žvilgsniai į lietuvišką tapatybę, koncerte pristatomi per penkis skirtingos apimties kūrinius violončelei ir fortepijonui. Kiekviena šių kompozicijų – tai savitas garso kosmosas, bylojantis apie supančio pasaulio prasmes, atskleidžiantis paslaptingą grožį, pasakojantis įstabią legendą. Visa tai sudėta ir į violončelininko Glebo Pyšniako ir pianisto Roko Zubovo vinilinę plokštelę „Legendos“, atveriančią spalvingą Lietuvos muzikos kraštovaizdį.


Gleb Pyšniak – dar būdamas 14 metų, kaip solistas debiutavo su Lietuvos kameriniu orkestru (dirigentas prof. Saulius Sondeckis) Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Šiandien legendinės violončelininkės Natalijos Gutman auklėtinis pasirodo garsiausiose pasaulio salėse, tokiose kaip Vienos „Musikverein“, Amsterdamo „Concertgebouw“, Maskvos konservatorijos Didžiojoje salėje ir kt. Daugiau informacijos: www.glebpysniak.com


Pianistas Rokas Zubovas labiausiai klausytojams žinomas savo M. K. Čiurlionio interpretacijomis, yra įrašęs visus kompozitoriaus fortepijoninius kūrinius, net suvaidinęs savo garsųjį protėvį meniniame filme „Laiškai Sofijai“. Pianistas taip pat penkiolika metų rengė tarptautinį kamerinės muzikos ir ekologijos festivalį „Nepaklusniųjų žemė“, kuriame kasmet pristatydavo po 7-9 temines kamerinės muzikos programas.

 

PROGRAMA:

Anatolijus Šenderovas (1945-2019)
Sulamitos giesmės
Vidmantas Bartulis (1954-2020)
Palydžiu iškeliaujantį draugą ir mes paskutinį kartą žiūrime į apsnigtus vasario medžius…
M. K. Čiurlionis (1875-1911)
Kūriniai violončelei ir fortepijonui (adaptuoti Juozo Čelkausko)
Faustas Latėnas (1956-2020)
Sonata violončelei ir fortepijonui
I. Ramiai, plaukiančiai
II. Gyvai
III. Andante

 

Renginys nemokamas. 
 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje