Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Koncertas „Vakaro muzika“

 

Rugsėjo 10 d. 19 val. Juodkrantės evangelikų liuteronų bažnyčioje ir rugsėjo 11 d. 20 val. Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje kviečiame į koncertą „Vakaro muzika“. 

 

Koncerto metu skambės J.S.Bach, G.Frescobaldi, F.A.Hoffmeister, J.Naujalio ir A.Piazzolla kūriniai. Vargonuos Ž.Survilaitė, koncerte dalyvauja D.Šivickienė (smuikas) ir Daiva Gudelevičiūtė (altas).

 

Živilė Survilaitė – vargonininkė, pianistė, berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ muzikos mokyklos pedagogė. Nuolat rengia solines vargonų muzikos programas. Su seserimi, taip pat vargonininke, Virginija Survilaite, yra paruošę bendrų vargonų muzikos programų. Živilė, kaip vargonininkė ir pianistė dalyvauja įvairių sudėčių kamerinės muzikos ansamblių koncertuose. Daug koncertuoja Lietuvoje, grota beveik visose bažnyčiose, kur tik yra koncertiniai vargonai. Taip pat plati koncertinė užsienio šalių geografija: Latvija, Estija, Rusija, Austrija, Lenkija, Švedija, JAV, Vokietija, Baltarusija, Italija, Vengrija, Anglija, Čekija. Vargonininkė sukaupusi turtingą ir platų vargonų muzikos repertuarą – nuo senosios muzikos kūrėjų – D.Buxtehude, J.S.Bacho iki šiuolaikinės muzikos kompozitorių – J.Langlais, O.Messiaen ir kt. opusų.

 

Reikšmingą vietą repertuare užima lietuvių kompozitorių  kūriniai – M.K.Čiurlionio, J.Naujalio, A.Martinaičio, P.Fledžinsko, A.Remesos ir kt. Vargonavimo meno paslapčių Živilė mokėsi žymiausių Vokietijos, Prancūzijos, Čekijos – G. Bovet, A.Rößler, H.Meister ir kt. – pedagogų rengiamuose meistriškumo kursuose.

 

Diana Šivickienė (smuikas) ir Daiva Gudelevičiūtė (altas) – Valstybinio simfoninio orkestro artistės. Kaip smuiko ir alto duetas kartu muzikuoti pradėjo dar studijų metais. Muzikės nuolat gilinasi į smuiko ir alto dueto repertuarą, ieško naujų kūrinių ir rengia solines progamas. Jau eilę metų tęsiasi graži kūrybinė draugystė su vargonininke Ž.Survilaite. Atlikėjas sieja, šiandien jau tapusi tradicija, graži muzikinė iniciatyva – kasmet rengiami vasaros koncertai Juodkrantės ir Nidos evangelikų liuteronų bažnyčiose

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje