Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Europos studentų filmų dirbtuvės VASAROS MEDIA STUDIJA

Tarptautinės kūrybinės dirbtuvės „Vasaros Media studija“ – tai jau dvidešimt metų rengiamos teorinės ir praktinės kūrybinės dirbtuvės, skirtos jauniems kino profesionalams bei kino studentams iš įvairių Europos šalių bei Neringos krašto bendruomenei ir svečiams. Beveik visą „Vasaros Media studija“ gyvavimo laikotarpį, dirbtuvės rengiamos Neringoje. Šis regionas itin palankus dėl įvairių priežasčių: sėkmingai susiformavusių bendradarbiavimo tradicijų, kinematografiškų lokacijų bei unikalaus Neringos krašto gamtinio bei kultūrinio paveldo – istorijų, kurias filmuose pasirenka atskleisti dokumentinio ir vaidybinio kino kūrėjai.
 

Regionas įkvepia kurti tiek užsieniečius, pirmą kartą besilankančius Neringoje, tiek lietuvius, naujai atrandančius Neringos kraštą.

 

Kasmet projektui pasirenkama tema, atliepianti vis kitą kino aikštelės sritį ar aspektą. 2021 m. parinkta dar nė karto neįgyvendinta tema –  „Lokacijos įkvepia!“. Jų metu kino dailininkų, scenografų, istorikų ir tyrėjų pagalba dalyviai, filmuodami trumpametražius dokumentinius filmus, sieks pažinti Neringos krašto ir jų gyventojų istorijas.
 

Į projektą įtraukiami ne tik dirbtuvių dalyviai, kino kūrėjai iš visos Europos, bet ir Neringos gyventojai, svečiai: filmavimų metu jie taps pagrindiniais filmų personažais, aktoriais, istorijų pasakotojais, gidais, padedančiais susiorientuoti užsienio kūrėjams nežinomame krašte ir jį pažinti. Vėliau, sukūrus filmus, pirmosios peržiūros metu, miesto bendruomenė ir svečiai bus kviečiami stebėti ir įvertinti filmus prieš pradedant jų kelionę po kino festivalius.

 

Organizatorius: Lietuvos muzikos ir teatro akademija

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje