Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

AUKSINIS NAUJAMETINIS KONCERTAS

 

Du aukščiausios prabos operos solistai bosas Tadas Girininkas ir tenoras Donato Ravini apjungs savo balsų pajėgas ir kviečia Neringos gyventojus ir svečius su geros energijos užtaisu Nidoje palydėti senuosius 2021 metus.

 

Laikas: gruodžio 31 d., penktadienis, 21.00 val.
Vieta: Nidos Romos katalikų bažnyčia (Taikos g. 17, Neringa)

 

Renginys nemokamas. Vietų skaičius ribotas! Būtina išankstinė registracija: https://forms.gle/KeDenUcJhV6EUQnd9

 

„Auksinis“ bosas T. Girininkas koncerto metu atliks G. F. Handel, G. Rossini, W.A. Mozart, Ch. Gounod, F. Shubert, R. Schumann arijas iš operų ir lietuvių kompozitorių V. Barkausko ir S. Šimkaus dainas.

 


Profesoriaus V. Prudnikovo mokinys Tadas Girininkas dainuoja Lietuvos ir užsienio teatruose. Naujausias Tado debiutas – Enrico (Anna Bolena) vaidmuo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Su Wurmo (Luisa Miller) vaidmeniu solistas debiutavo Eseno Alto teatre, 2018/19 sezone sukūrė eilę naujų vaidmenų Nürnbergo teatre: Dolochow bei Jacqueau S. Prokofjevo „Karas ir taika”, Oroveso („Norma“), Donas Alfonso („Cosi fan tutte“) ir Bonzo („Madama Butterfly“). Tarp 2019–2021 metų užsiėmimų yra Mefistophelis (Faustas) ir Ramfis (Aida) Sankt Gallene. Greitai besivystančioje karjeroje Tadas Girininkas dirbo su tokiais dirigentais kaip Jamesas Gaffiganas, J. Malwitzas, Rolfas Beckas, Gianluca Marciano, José Cura, Marcello Mottadelli ir kitais, tokiais scenos režisieriais kaip: Dalia Ibelhauptaitė, Jean-Claude Berutti, J. Schmidt, D. Herzog, Gianni Santucci, Oskaras Koršunovas ir kitais, bendradarbiavo su daugeliu Lietuvos ir užsienio orkestrų. T. Girininkas tapo 2013 metų operos solistu Lietuvoje ir du kartus (2014 ir 2021 m.) apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi (aukščiausias teatro apdovanojimas Lietuvoje).

 

Šventinio koncerto scenoje Tado kolega – tenoras iš Italijos Donato Ravini. Jis atliks G. Puccini, G. Verdi, G. Donizetti, F.P.Tosti, M. Grever, Di Capua, Di Lazzaro ir kitų kompozitorių kūrinius. Sekdamas didžiųjų Italijos tenorų tradicijų pėdomis D. Ravini pristato operą ir klasikinę muziką Italijoje ir pasaulyje nuo 2002 m.

 

D. Ravini dainavo ir pasirodė publikai operose ir koncertuose su italų ir užsienio atlikėjais, tarp kurių: Carlo Di Cristoforo, Antonio Pergolizzi, Alla Popova, An Sungmin, OhgeonYoon, Massimiliano Franchina, Paolo Subrizi, Joana Gedminaitė, Martynas Staškus, Rūta Blaškytė ir daugelis kitų. Artistas taip pat yra sėkmingų klasikos šou autorius, kaip „Neapolietiškai andalūziška“, „Keliaujant per pasaulį“ ir kitų, kartu su partnere Vigaile Karpavičiūte yra surengęs apie 30 koncertų įvairiuose Lietuvos miestuose. Ravini yra klasikinės italų muzikos, operos, klasikinės neapolietiškos ir ispaniškos muzikos interpretuotojas. Jo repertuare yra įvairūs populiariausių ir svarbiausių italų ir užsienio operų kūrėjų personažai: G. Verdi, G. Puccini, G. Donizetti, G. Rossini, V. Bellini, G. Bizet, J. Massenet, F. Lehar ir kiti.

 

Solistams akompanimentą kurs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro koncertmeisterė Olga Eleonora Taškinaitė. Vakaro vedėja – Vigailė Karpavičiūtė.

 

Renginio organizatorius: Nidos KTIC „Agila“

Rėmėjas: Neringos savivaldybė

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje