Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

„Žiobrinių“ proga – nemokamas įvažiavimas į Neringą

 

Jau šį savaitgalį, balandžio 29–gegužės 1 d., į Neringą sugrįžta tradicinės „Žiobrinės“. Pievoje greta Nidos uosto bus kepama ypatingai paruošta, ant karklo vytelių pamauta žuvis. Pavasario žvejų šventei Neringos kavinės ir restoranai ruoš žuvies patiekalus, vyks edukaciniai, kūrybiniai užsiėmimai.

 

Neringos savivaldybės sprendimu, šį šventinį savaitgalį nuo penktadienio 12 val. iki šeštadienio 12 val. lengviesiems automobiliams vietinė rinkliava už įvažiavimą į Neringą netaikoma.

 

„Smagu, kad po dvejų metų pertraukos susigrąžinome gardžią Neringos žvejų šventę. Šalia tradicinių veiklų, „Žiobrinėms“ ruošiasi Neringos kavinės ir restoranai. Šventės programa praturtinama ir nuo karo Ukrainoje pabėgusių Neringoje apsistojusių ukrainiečių paruoštomis vaišėmis. Ragaudami ant laužo pačių išsikeptų žiobrių bei ukrainietiškos virtuvės patiekalų, turėsime galimybę paaukoti ir taip prisėdėti prie sunkumus išgyvenančių Ukrainos žmonių gerovės“, – sakė renginį organizuojančio Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Edita Lubickaitė.

 

Neringos žvejai bei žuvies prekiautojai, kavinės ir restoranai, „Žiobrinėms“ ruošiantys ypatingus žuvies patiekalus, susijungė į gastronominį maršrutą „Ir pakeliausi, ir paragausi…“. Jame – ir šviežios žuvies, Kuršių marių starkio ar ungurio patiekalai, ir įvairios gurmaniškos staigmenos: žuvies straganinos, takai, žuvainiai ar žuvies šonkauliai. Visose Neringos gyvenvietėse bus prekiaujama rūkyta žuvimi. Gastronominis žemėlapis platinamas turizmo informacijos centruose Nidoje ir Juodkrantėje, elektroninę versiją galite parsisiųsti čia:

 

„Žiobrinių“ šventės gastronominį maršrutą galite parsisiųsti čia. 


„Žiobrinių“ šventės programą galite parsisiųsti čia. 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje