Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Vyksta renginio „Poezijos ir melodijų pavasaris“ formato paieškos

Sausio 27 d. Neringos savivaldybės administracija kartu su partneriu – E. F. Svetlanovo vardu pavadinta Kaliningrado srities filharmonij– organizuoja virtualias dirbtuves „Profesionalų ir mėgėjų sinergija“. Jų tikslas – išgryninti bendro tęstinio kultūrinio renginio „Poezijos ir melodijų pavasaris“ formatą. Tikimasi, tai taps kasmetine švente, suburiančia abiejų regionų gyventojus.

Dirbtuvės organizuojamos, įgyvendinant kultūrinį projektą „Bendradarbiavimas per sieną, išsaugant kultūros paveldą turizmui ir bendruomenei“ (Heritage4life), pagal 2014­–2020 m. Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programą. Juo siekiama padidinti turistų skaičių Lietuvos ir Rusijos pasienio teritorijoje, paskatinti vietos bendruomenes aktyviau įsitraukti į tradicijų išsaugojimą, o  vietovių lankytojus – susidomėti atnaujintais kultūriniais kraštovaizdžiais ir kultūriniu palikimu.

Renginio formato paieška vykdoma atsižvelgiant į projektų partnerių patirtis ir bendradarbiaujant su įvairių sektorių atstovais. Puoselėjant kultūros paveldą bei tradicijas, įtraukiami ir vietos bendruomenės, kultūros, meno atstovai.

Be minėto renginio, projekto metu bus sukurtas ir naujas turistinis maršrutas „Kultūrinio paveldo kelias“, taip pat  bus restauruojami ir įveiklinami kultūros paveldo objektai – buvęs mokyklos pastatas Preiloje ir kultūrinė erdvė Kaliningrado filharmonijos pastate.

Planuojama, kad bendras projekto partnerių poezijos renginys bus organizuojamas jau atnaujintoje Preilos bibliotekoje, nes š. m. sausio 21 dieną buvo pasirašyta sutartis su rangovais ir greitu metu bus pradėta rekonstrukcija. Atlikti darbai leis vietos bendruomenėms geriau pažinti kultūrinį palikimą, o pastatus panaudojant viešosioms reikmėms, gimti naujoms iniciatyvoms.

Bendras projekto biudžetas – 716 911,43 EUR (iš jų  – 645 220,29 Eur finansuojama programos lėšomis, 71 691,14 EUR paramos gavėjų lėšos). Projekto biudžeto dalis, tenkanti Neringos savivaldybės administracijai – 517 996,04 EUR, iš jų – 466 196,44 EUR finansuojama programos lėšomis,  51 1799,60 EUR – Neringos savivaldybės biudžeto lėšomis.

Ši informacija parengta padedant Europos Sąjungai. Už šios informacijos turinį atsako tik Neringos savivaldybės administracija ir ji negali būti taikoma atspindinčia Europos Sąjungos požiūrį.

Programos interneto svetainė: www.eni-cbc.euEuropos Komisijos Tarptautinio bendradarbiavimo ir plėtros generalinio direktorato interneto svetainė: https://ec.europa.eu/europeaid/node/22_lt  

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje