Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

„Vasaros media studija 2021“ – unikalių Neringos lokacijų kadrų medžioklė prasideda

 

Jau birželio 23 d. Pervalkoje startuos dvidešimt ketvirtosios kasmetinės kino dirbtuvės „Vasaros media studija“ (ang. „Summer Media Studio“). Džiugu, jog šiais metais kino dirtuvės vyksta kaip projekto Neringa Lietuvos kultūros sostinė 2021 dalis. Šių metų renginio šūkis ,,Lokacijos įkvepia!“, kvies dalyvius ieškoti unikalių Neringos lokacijų ir užfiksuoti jas 6 trumpametražių filmų kadruose.

 

Kino dirbtuvių metu dalyviai ne tik kurs filmus, bet ir semsis žinių Lietuvos ir užsienio lektorių paskaitose. Kūrybinių dirbtuvių dalyvius konsultuos ir patirtimi dalinsis kino režisierius, scenaristas bei prodiuseris, „Oskaro“ nominantas Jonathan Tammuz (Didžioji Britanija-Kanada), prodiuseris Paul Nethercott (JAV), dokumentinio kino kūrėjas, Nacionalinės premijos laureatas Audrius Stonys (Lietuva), dramaturgė Birutė Kapustinskaitė (Lietuva), kompozitorius Mantautas Krukauskas (Lietuva) bei montažo režisierius Ričardas Matačius (Lietuva).

 

Neringos gyventojai ir svečiai kviečiami į dirtuvių atidarymo renginį birželio 23 d. 21 val. Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo bazėje ,,Kalbantys sodai“. Renginio metu  bus atlikti muzikiniai kūriniai: „Robotic Folk“ – kompozitoriaus Jono Jurkūno elektroninės eksperimentinės muzikos projektas, tyrinėjantis mechaninius ir organinius garso fenomeno aspektus ir „Covarnis“ – kompozitoriaus ir garso menininko Mantauto Krukausko alter-ego, performatyvus personažas su Venecijos maro daktaro kauke, skrajojantis tarp ambient ir noise garsinių pasaulių.

 

O liepos 5 d. 18 val. visi neringiečiai ir miesto svečiai yra kviečiami į dirbtuvių metu sukurtų filmų peržiūrą ir iškilmingą apdovanojimų ceremoniją, kuri vyks Liudviko Rėzos  kultūros centre Juodrantėje. Geriausiai pasirodę projekto dalyviai bus apdovanoti tradicinėmis skulpturiaus A. Kuzmos statulėlėmis „Neringos žuvelė“.

 

„Vasaros media studija“ – tai bendradarbiavimo platforma, skirta audiovizualinių menų studentams bei jauniesiems kūrėjams, kurie siekia užmegzti tarptautinių kontaktų su kino srities profesionalais, tobulinti savo įgūdžius, išmokti dirbti su naujomis technologijomis, sekti ir analizuoti kino industrijos pokyčius bei kurti naujas galimybes ateities kūrybinėms iniciatyvoms. Projektas Neringoje vyksta kasmet nuo 1999 m.

 

Projekto organizatoriai: Lietuvos muzikos ir teatro akademija ir Audiovizualinių menų industrijos inkubatorius.

 

Projekto rėmėjai ir partneriai: Neringos miesto savivaldybė, Klaipėdos miesto savivaldybė, Neringa – Lietuvos kultūros sostinė 2021, Valstybinis studijų fondas, AVAKA, „Kūrybiška Europa“ Media, AGILA, Liudviko Rėzos kultūros centras.

 

 

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje