Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Šiuolaikinio cirko trupė „Kanta company“ surengs pasirodymą Nidoje

 

Spalį Neringoje jau tradiciškai žymi nauja pažintis su šiuolaikinio cirko atlikėjais. Šįsyk svečiuose – šiuolaikinio cirko trupė „Kanta company“. Spalio 21 d. 17 val. Nidos bendruomenės namuose (Taikos g. 17, Neringa) ji pristato spektaklį „107 Ways do Deal with Pressure“. 

 

„Kanta company“ – Lyla Goldman, Kęstas Matusevičius bei Aino Mäkipää – 3 jaunosios kartos kūrėjai, kurie visi kartu studijavo šiuolaikinio cirko mokykloje SaSak (Lahtis, Suomija). Studijų metu jie dirbo įvairiuose projektuose, organizavo kasmetinio mokyklos cirko festivalį „Kukkofestivaali“, kūrė spektaklį „Incidents“ su cirko trupe „Nonine“. Per savo neilgą profesinę karjerą trupė spėjo apkeliauti Baltijos ir Šiaurės regionus, taip pat jau du kartus dalyvavo vienoje didžiausių tarptautinių cirko mugių „Subcase“ (2021 m. ir 2022 m.).

 

Šių cirku gyvenančių meninkų misija atvežti kultūrą ten kur ji retai pasiekiama Lietuvoje ir užsienyje. Trupė siekia per humorą paliesti svarbias temas, o naudojantis cirku kasdienybę paversti magišku pasauliu. 

 

„107 Ways to Deal With Pressure“ (liet. 107 būdai kaip įveikti spaudimą) – „Kanta company“ šiuolaikinio cirko spektaklis, kuriame kūrėjai nori atkreipti dėmesį į labai aktualią temą. Spaudimas, įtampa, perdegimas (ang. burnout) – tai faktoriai, kurie šiuolaikinėje darbo kultūroje yra toleruojami kaip įprasti.

 

Cirko mene viskas dar sudėtingiau, nes šiuolaikinio cirko artistai patiria ne tik psichologinį spaudimą (atlikti triuką, nuolat tobulėti, neprarasti fizinės formos) bei fizinį (suspausti oro akrobatikos įrankį tam, kad nenukristum ar spausti partnerio rankas, kad iškeltum į viršų ar saugiai nuleistum ant žemės). Tai yra didžiulė cirko praktikos dalis, kuri retai pastebima. Pasak sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro, „psichologinė visuomenės situacija šiuo metu yra krizinė. Žmonės patiria ypatingai daug streso, kelia sau labai aukštus reikalavimus, patiria spaudimą ir dažnu atveju perdega. Todėl itin svarbu kalbėti su visuomene apie spaudimą, kad jie išmoktų jį atpažinti ir užkirstų kelią rimtesniems psichologiniams negalavimams“. Ši centro pateikta informacija tik įrodo, kokia aktuali ši tema visuomenėje ir kaip reikia apie ją kalbėti.

 

Spektaklis nemokamas, rekomenduojamas 12+ metų amžiaus žiūrovams. Spektaklio organizatorius – menininkų grupė „Žuvies akis“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje