Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Ryškus rugsėjis – turizmo mėnuo Neringoje

 

Atslūgus vasaros kaitrai Kuršių nerija pasipuošia elegantiška rudenėjančia nuotaika ir vilioja patirti kitokią, vasaros žavesiui nenusileidžiančią Neringą. Pasaulinės turizmo dienos (rugsėjo 27 d.) proga, Neringa skelbia rugsėjį turizmo mėnesiu. Žygiai gamtoje, sveikatingumo festivalis, miško maudynės, kultūriniai atradimai – tai tik saujelė pojūčius žadinančių patirčių, kuriuos svečiams paruošė Neringa pirmajam rudens mėnesiui.

 

Kultūra tarp dviejų vandenų

 

Turizmas neatsiejamas nuo kultūrinių atradimų, o šiemet Neringoje – Lietuvos kultūros sostinėje 2021 – kaip niekad gausu išskirtinių renginių.

 

Į po vasaros vėstančią Neringą rugsėjo 10–11 dienomis kvies jau ketvirtą kartą organizuojamas Nidos forumas – ne vien pasišnekėti apie aktualijas, bet ir apmąstyti jas plačiau. Šiemet intelektualioms diskusijoms parinkta dramatiškai skambanti tema „Finis mundi?“ („Pasaulio pabaiga?“).

 

Rugsėjo 18–19 d. Pervalkoje Lietuvos kultūros sostinė 2021 pristato projektą „Išgyvenk, jei gali“, kuriame bus galima patirti akmens amžiaus žmogaus gyvenimo skonį ir atsakyti sau į klausimą, ar mes tikrai galėtume išgyventi, atsisakę savo įprastos technologinės aplinkos. Tą patį savaitgalį lankytojų lauks renginys „Eko karta. Miškas“, skirtas ekologijos, tvaraus vartojimo diskursui.

 

Visą vasarą Gintaro įlanką puošusios nendrinės skulptūros rugsėjo 22 d. ne tik atgis Rudens lygiadienio liepsnose, bet sukurs ritualizuotą šokio, muzikos ir ugnies reginį. Jį drauge su skulptūrų autoriais sukurs Šeiko šokio teatro šokėjai ir baltiškos atmosferinės muzikos duetas „Tykumos“ ( Donatas Bielkauskas ir Kristijonas Lučinskas).

 

Paskutinis rugsėjo šeštadienis – Neringos muziejų ir kultūrinių erdvių diena. Lankytojams nemokamai duris atvers Nidos žvejo etnografinė sodyba (Naglių g. 4, Nida), Kuršių nerijos istorijos muziejus (Pamario g. 53, Nida), rašytojo Thomo Manno memorialinis muziejus (Skruzdynės g. 17, Nida) ir Liudviko Rėzos Kultūros centro istorinė ekspozicija ir parodų salė.

 

Neringa – žygiams

 

Rudenėjančios Neringos poilsiautojams rugsėjį – netikėtos ekskursijos ir jų dovanojamas pažinimo džiaugsmas. Patirti stebuklingą kopų dvasią kitaip kviečia žygis „Ryto istorijos vaikštant Nidos smėlynais“, o sengirės paslaptis atskleis pažintinė ekskursija Juodkrantės sengirės takais ir promenadomis (žygiams būtina išankstinė registracija www.visitneringa.com).

 

Nuo rugsėjo 18 d. Neringos Europos paveldo statusą švęsti kviečia įsimintinas žaidimas-ekskursija „Neringos miesto detektyvai". Komandos leisis į šešių vietovių, susijusių su istorinėms Neringos asmenybėmis, paieškas: pagelbės žemėlapis su nuorodomis, įkalčių kortelėse pateikti faktai ir užuominos apie ieškomas asmenybes.

 

Rugsėjo 27 d. Nidos svečių laukia edukacinė ekskursija „Kuršių nerijos kultūrinis kraštovaizdis". Per dvi valandas turiningo poilsio pažinsite Nidos įsimintiniausius objektus – nuo Nidos Žvejo etnografinės sodybos iki Nidos etnografinių kapinaičių.

 

Turizmas sveikatai

 

Unikali Neringos gamta puikiai tinka sportui ir sveikatos stiprinimui, o jei tai dar suderinama su nuostabios gamtos stebėjimu – kas gali būti maloniau? Judėjimo džiaugsmui ir sveikai gyvensenai neabejingus Juodkrantėje rugsėjo 17–18 d. suburs sporto ir sveikatingumo festivalis „Sveika, Neringa!“. Rugsėjo 24 – 25 d. bėgimo entuziastų laukia vaizdingas Nidos pusės maratono bėgimas (www.nidarun.lt).

 

Vidinės būsenos gerinimui puikiai tinka miško maudynės. Rugsėjo 27 d. Neringos sveikatos klubas „Esuva" kviečia susipažinti su šio japoniško atsipalaidavimo metodo nauda „Miško terapijos" užsiėmime su saulės palydėjimu į jūrą.

 

Pasisemkite rudenėjančios Kuršių nerijos atmosferos ir įkvėpkite su niekuo nesupainiojamo jūros aromato – su naujais įspūdžiais ruduo gali būti nepakartojamas.

 

Nuotr. autorius Andrius Kundrotas

 

 

 

 

 

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje