Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Paskutiniojoje tinklalaidėje – pokalbis su Neringos kunigais

Tinklalaidėse „Pokalbiai Thomo Manno name“ buvo kalbinami neringiškiai: žvejai, švietimo, kultūros darbuotojai, vietos kūrėjai. Paskutiniojoje, kuri transliuojama Šv. Velykų dieną, vieši bendruomenės dvasiniai lyderiai – kunigai.


Prieš 16 metų po tarnystės JAV, Čikagoje, vienu metu į Neringą atvykę katalikų kunigas Rimvydas Adomavičius ir liuteronų dvasininkas Jonas Liorančas prisipažįsta, jog nors buvo paskirti į šviesiausią Lietuvos kraštą, pradžioje atrodė keista iš didelių parapijų, Šv. Mišiose sulaukdavusių tūkstančių žmonių, persiorientuoti į nedidelę vietos bendruomenę.
„Neringa tapo mano namais, o jos žmonės – mano šeima. Čia jaučiuosi geriausiai“, – prisipažįsta kun. R. Adomavičius, kurio asmenybėje telpa ne tik dvasinė lyderystė, bet ir kūrybinis pradas.

 

Liuteronų tikėjimo bendruomenę Nidoje buriantis kun. Jonas Liorančas, kurio bažnyčios durys atviros įvairiems kultūros įvykiams ir renginiams, įsitikinęs, jog tai, ką plačiąja prasme mes šiandien vadiname kultūra, savo šaknis atranda krikščionybėje.


„Ar kada susimąstėte, koks yra esminis skirtumas tarp tikėjimo ir religijos? – klausia kun. J. Liorančas. – Mes turime daug religingų žmonių, kurie kovoja už daugybę dalykų. Bet tų, kurie mylėtų savo artimą gyvenime – mažai.“


Šv. Velykų proga – pokalbis, paliečiantis ne tik daug įdomių temų, bet ir klausytojų širdis. Su Neringos dvasininkais kalbasi, diskutuoja projekto „Neringa – Lietuvos kultūros sostinė 2021“ vadovas, Neringos mero pavaduotojas Narūnas Lendraitis.

 

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje