Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Parodoje – Mortos Vileikytės „Vasara baltam kieme“

 

Įkvėpimas kūrėjus Neringoje aplanko ne tik stebint kerinčius kraštovaizdžius, bet ir pačiose netikėčiausiose vietose bei situacijose. Jaunajai menininkei, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos abiturientei Mortai Vileikytei įkvėpimu tapo močiutės namų Nidoje kiemas ir čia vasaromis verdantis gyvenimas.

 

Nidos bendruomenės namuose atidarytoje Mortos Vileikytės parodoje „Vasara baltam kieme“ pristatomi eskizai, sukurti 2020 m. vasarą Nidoje. Naudodama pačias paprasčiausias dailės raiškos priemones, tušinuką ir paprastą pieštuką, Morta įamžino mažuosius kiemo draugus, jų nuotaiką, mėgstamą veiklą, Nidą – tokią, kokią ją mato baltojo kiemo vaikai.

 

Pasak Mortos, piešiniai gimė visai netikėtai. „Kiek pamenu, kaip ir visas vasaros dienas Nidoje, buvau lauke, su vaikais žaidėme, čiauškėjom, galvojome, ką dar gero galime nuveikti. Buvo šiltas vasaros vakaras. Vieni sedėjo ant suoliuko, kiti žaidė kortomis, kažkas spardė kamuolį, o man toptelėjo mintis paeskizuoti. Nuo tada kasdien nupiešdavau vis po keletą vaikų ar kitų baltojo kiemo detalių eskizų“, – pasakojo jaunoji kūrėja.

 

„Nidoje gyvenanti mano močiutė yra tas žmogus, dėl kurio kiekvieną vasarą ar per atostogas čia sugrįžtu, – prisipažįsta Morta. – Kai buvau vos poros mėnesių, mama mane atsivežė į Nidą pas močiutę, vėliau ji atvažiuodavo pas mus į Vilnių. Šiek tiek paaugusi pirmąkart savarankiškai autobusu atvykau būtent į Nidą, nes labai norėjau kuo greičiau pasimatyti su močiute. Vieną atostogų savaitę keitė dvi, mėnesis ar net visi trys ilgi, linksmi, barnių ir daug juoko pilni vasaros mėnesiai pas močiutę baltam kieme“.

 

„Mums, vaikams, Nida – tai vienas didelis nuotykis, kurį sugebame susikurti ir prie jūros, ir miške, ir, žinoma, baltam kieme. Tačiau pats svarbiausias ir daugiausiai žavesio keliantis dalykas yra draugai, kurie čia taip pat yra nepaprasti, – sako Morta. – Nežinau nė vieno kito kiemo, kur vos pradėję vaikščioti leliukai, futbolo mylėtojai, pirmaklasiai ir net abiturientai atranda bendrą kalbą, puikiai sutaria, kuria, fantazuoja, susipyksta, vėl susitaiko ir būna drauge“.  

 

Šį pavasarį merginos laukia baigiamieji egzaminai Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje bei stojamieji į Vilniaus dailės akademiją dizaino specialybę. „Nida visad bus greta manęs. Viliuosi, kad ši paroda bus pirmasis žingsnis link didesnių projektų ir bendradarbiavimo su Neringos bendruomene“, – ateities planais dalijasi Morta.

 

Mortos Vileikytės eskizų paroda „Vasara baltam kieme“ eksponuojama Nidos bendruomenės namuose (Taikos g. 17, Nida), iki balandžio 30 d. Ją aplankyti galima nuo antradienio iki šeštadienio, 15–18 val.

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje