Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Nidos meno kolonija kviečia teikti paraiškas „Miško architektūros rezidencijų“ programai

 

Vilniaus dailės akademijos (VDA) Nidos meno kolonija (NMK) po atidėtų ir nereguliarių kvietimų teikti paraiškas dalyvauti rezidencijų programose pagaliau džiaugiasi galėdama skelbti kvietimą dalyvauti trijose tarptautinėse rezidencijų programose 2022 ir 2023 m: „Neringos miško architektūros” rezidencijoje, audėjų rezidencijoje ir įprastoje individualių rezidencijų programoje.

 

NERINGOS MIŠKO ARCHITEKTŪROS“ IR AUDĖJŲ REZIDENCIJOS

 

„Neringos miško architektūros“ (NMA) tyrimų ir rezidencijų programa sutelkta į žmogaus sukurto ir natūralaus miško ypatybes – jo ekologinius ritmus, organinių ir pramoninių medžiagų ciklus, medienos medžiagų kūrimą, socialinius-politinius diskursus, istoriją, miškininkystę ir politikos formavimą, taip pat meną, dizainą ir architektūrą. Šiai programai paraiškas kviečiami teikti įvairių sričių specialistai, dirbantys miško temomis, įskaitant architektus, dizainerius, dailides, menininkus ir humanitarinių bei gamtos mokslų sričių tyrėjus, norinčius įsitraukti į tarpdisciplininį darbą ir mainytis patirtimi, žiniomis bei įžvalgomis.

 

NMA rezidencija: daugiau informacijos ir paraiškos formą rasite ČIA.

 

Paraiškos audėjų rezidencijai laukiamos iš praktikų, konceptualiai ir teoriškai besidominčių ir (arba) techniškai aprūpintų bei turinčių patirties dirbant su analoginėmis audimo, siuvinėjimo, mezgimo ir veltinio technikomis. Meno kolonija yra suinteresuota susieti šią rezidenciją su „Neringos miško architektūros“ programa, taip pat patyrinėti politinius, ekonominius, lyčių ir istorinius diskursus, svarbius šių technikų formavimuisi.

 

Audėjų rezidencija: daugiau informacijos ir paraiškos formą rasite ČIA.

 

Kvietimas teikti paraiškas šioms dviem Šiaurės šalių kultūros fondo finansuojamoms rezidencijų programoms atviras dalyviams iš Šiaurės Europos regiono – Alandų salų, Danijos, Estijos, Farerų salų, Suomijos, Grenlandijos, Islandijos, Latvijos, Norvegijos ir Švedijos. Kiekvienam atrinktam rezidentui / kolektyvui skiriama 900 Eur mėnesinė stipendija, taip pat padengiamos papildomos kelionės išlaidos.

 

INDIVIDUALI REZIDENCIJA NMK

 

Individualių rezidencijų programos tikslas – suteikti rezidentams laiko ir erdvės susikaupti, mainytis įžvalgomis ir taip įgyti naujų žinių, praplėsti bei paįvairinti akiratį. Viešnagė Nidoje finansuojama savarankiškai, dalyviai turi padengti 400 Eur / mėn. apgyvendinimo išlaidas. Paraiškas teikti kviečiami dalyviai iš viso pasaulio.

 

NMK nuolat bendradarbiauja su vizualiųjų menų menininkais ir tyrėjais, kurių praktika sutelkta į istoriją, ekologiją ir politiką, socialinius mokslus, vizualiąją kultūrą bei tarpdiscipliniškumą. Programoje taip pat gali dalyvauti dizaineriai, architektai ir kuratoriai, taip pat praktikai, dirbantys su scenos menais, garsu, medžiagų tyrimais / amatais bei kinu; maloniai laukiami ir kitų sričių specialistų pasiūlymai dėl galimybės reziduoti NMK. Dalyvaujant šioje rezidencijoje nesudaromos sąlygos reguliariai rengti parodas ar lankytis studijose, tačiau dalyviai kviečiami siūlyti savo darbui ar praktikai parankius formatus ir veiklas, atsižvelgiant į specifinį NMK kontekstą.

 

Individuali rezidencija: daugiau informacijos ir paraiškos formą rasite ČIA.

 

Paraiškų teikimo terminas: 2022 m. sausio 9 d., vidurnaktį (EET, Helsinkis).

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje