Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Nidos forumas šiemet klaus, ar jau ateina pasaulio pabaiga

 

Į po vasaros vėstančią Neringą rugsėjo 10–11 dienomis kvies jau ketvirtą kartą organizuojamas Nidos forumas – ne vien pasišnekėti apie aktualijas, bet ir apmąstyti jas plačiau. Šiemet apmąstymams parinkta dramatiškai skambanti tema „Finis mundi?“ („Pasaulio pabaiga?“).

 

„Pasaulio pabaigos tema Vakarų kultūroje plačiai išplitusi. Tikru religiniu požiūriu ji gyvuoja nuo pat pirmųjų krikščionybės dienų, ne kartą vis nauju pavidalu sugrįždama Viduramžiais ir vėlesniais laikais, o sekuliarizmo laikais įgydama ir mokslinės fantastikos pavidalą. Juk nuolat suvokiame, kad nieko nėra amžina, kad ir pasaulis, kuriame jaučiamės saugūs, vieną dieną gali sugriūti. Todėl finis mundi nuotaikos ypač išpopuliarėja neramiais krizių laikais.

 

Apie Vakarų pasaulio krizę ar saulėlydį kalbos netyla jau mažiausiai visą šimtmetį, tačiau šiandien jos smarkiai suaktyvėjusios. Pagaliau, visas mūsų pasaulio bėdas dar labiau išryškina COVID-19 pandemija, kuri, viena vertus, pati didina atstumus tarp tautų ir žmonių, o, antra vertus, savo aktualumu užgožia visas kitas problemas, sudarydama dar palankesnes sąlygas tyčinio skaldymo ir savaiminio skaldymosi procesams. Ar to dar maža, kad turėtume pagrindo kalbėti apie finis mundi grėsmę?”, klausia Forumo sumanytojas ir organizatorius, Thomo Manno kultūros centro kuratoriumo narys Antanas Gailius. Jis džiaugiasi, kad pavyko į Forumą pasikviesti įdomių ir įvairių kalbėtojų. „Mums didelė garbė, kad mūsų renginiu susidomi tokie pranešėjai, kaip dr. Vladimiras Kara-Murza, Jonas Ohmanas ir dr. Katarzyna Korzeniewska. Neabejotinai įdomūs bus dr. Vilius Bartninkas ir ambasadorius Petras Vaitiekūnas, o generolas Klausas Naumanas, buvęs NATO karinio komiteto pirmininkas, Forume dalyvaus netgi antrą kartą iš eilės. Tačiau šiame renginyje ypač svarbus ir publikos įsitraukimas – čia susirenka intelektualūs ir įžvalgūs žmonės, todėl jų diskusijos dažnai būna ne mažiau vertingos negu pranešimai”.

 

Renginį organizuojančio Thomo Manno kultūros centro direktorė dr. Lina Motuzienė pritarė, kad į Forumą susirenkantys klausytojai labai svarbūs. „Todėl nusprendėme, kad jų skaičius turėtų būti kuo mažiau ribojamas organizatorių finansinių galimybių. Anksčiau labiausiai kviesdavome studentus ir doktorantus už simbolinę kainą, bet jų galime priimti tik tiek, kiek turime tam lėšų. Todėl šiemet nusprendėme taip pat sudaryti galimybę atvykti žmonėms, kurie anksčiau galbūt drovėdavosi registruotis, nenorėdami naudotis studentams skirtomis nuolaidomis ir lengvatomis. Jie šiemet galės dalyvauti Forume, susimokėdami tik už savo nakvynę ir maitinimą. Tikimės šitaip pritraukti dar daugiau įdomių žmonių, praturtinsiančių mūsų diskusijas”.

 

Registracija į 2021 m. Nidos forumą, programa ir išsamesnė informacija pateikiama čia: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3_ZJNM2bu6f5U3z8R2P3xHCtLjHmgJMXJwWtslAjUhXWqOA/viewform

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje