Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Nidoje įkurta „Slėptuvė“

 

Nidoje, ant Kuršių marių pakrantėje esančio molo įrengtas menininkės iš Ukrainos – Ingos Levi meninis objektas „Slėptuvė“. Šis kūrinys yra menininkės kūrybinio darbo rezultatas, kurį ji vykdė „Menų zonos“ rezidencijoje Nidoje nuo birželio mėnesio vidurio iki rugpjūčio mėnesio pabaigos. Rezidencijos veiklas finansuoja Neringos savivaldybė. Rezidencijos kuratorius Darius Vaičekauskas. Kūrinys „Slėptuvė“ bus eksponuojamas iki šių metų spalio mėnesio vidurio.

 

Prasidėjus plataus masto Rusijos karui prieš Ukrainą, ukrainiečiai su skausmu suvokė, kad jų šalyje nebėra saugios vietos, nes „rusiška ruletė“ sukasi kasdien. Raketos gali pataikyti į bet kurį taikinį: televizijos bokštą Kijeve, paplūdimio tualetą kurortiniame Odesos mieste, prekybos centrą, vaikų žaidimų aikštelę, sanatoriją, gyvenamąjį blokinį namą. Daugybė sudegusių ir sunaikintų pastatų nuotraukų iš beveik visų Ukrainos miestų pasklido visame pasaulyje.

 

Nuo Rusijos karinės intervencijos pradžios šalį paliko apie 5,145 mln. žmonių. Kiekvienas iš jų ieško naujų atramos taškų ir apsaugos vietų. Paplūdimio rūbinę vargu ar galima pavadinti patikimu prieglobsčiu karo metu, tai greičiau trapi erdvė, kuri dažniausiai lydi nerūpestingą laisvalaikį. Tai laikina prieglauda, kuri negali apsaugoti nuo karo nelaimės. Ukrainiečiai, kurie dėl karo buvo priversti palikti savo namus, taip pat jaučiasi pažeidžiami. Siena neleidžia jiems jaustis visiškai saugiai ir negarantuoja, kad  žmonių žudymas neišplis toliau. Karo traumuoti migrantai gali neišsiskirti iš kitų, gali šypsotis ir būti draugiški, o tik priartėjus prie jų kartais galima pamatyti tikrąją jų vidinę būseną.

 

Instaliacijos grindyse slypi „sekretas“. „Sekretas“ yra vaikiškas žaidimas, plačiai paplitęs buvusio sovietinio bloko šalyse. Vaikai slaptose vietose darydavo žemėje skylutes, kuriose iš gražių ar simbolinių daiktų darydavo kompozicijas, slėpdavo po stiklo gabalais ir uždengdavo žemėmis. Buvo pavojinga atskleisti tokių paslapčių vietą, nes jūsų priešai galėjo sunaikinti rastus objektus. Instaliacijos viduje esančiame „sekrete“ yra išlydytų indų stiklo fragmentai iš namo netoli Irpinės miesto Kijevo srityje, kurį subombardavo Rusijos kariai.

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje