Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Nidoje duris atvers naujas gintaro muziejus

Pačiame Nidos centre šiais metais duris atvers naujas gintaro muziejus. Jo šeimininkai – vieną gintaro galeriją-muziejų Neringoje jau įkurdinę Virginija ir Kazimieras Mizgiriai. Kaip patys sako, tai – dovana Lietuvos kultūros sostinės metus švenčiančiai Neringai, jos gyventojams ir svečiams.

 

„Kuršių nerija mus augino, o mes ją vedėm, rodėm pasauliui. Gintaras yra mums visatos duota misija“, – įsitikinusi galeristė Virginija Mizgirienė.

 

Naujajame Mizgirių muziejuje gintaras bus pristatomas meninėmis formomis, o mokslinės žinios apie jį – interaktyviomis priemonėmis. Ekspozicija gausi retų gintarų ir meno kūrinių, juos papildo ekranuose pateikiamas virtualus pasakojimas apie gintaro susidarymą, įvairias jo formas, spalvas, inkliuzus, gavybos būdus bei gintarą kultūroje.

 

„Čia yra sukaupti lobiai, kurių kiekvienas turi savo istoriją. Po gabalėlį iš įvairių vietų išgaudyti, sunešti, jie atsidūrė šioje gintaro šventykloje. Šį lobyną mes dovanosime žmonėms“, – rodydamas įspūdingus grynuolius sako menininkas Kazimieras Mizgiris.

 

Pagrindinė muziejaus koncepcija – gintarmedžių miškas ir upė, o jos kryptis – gintaro kelias iš gamtos į kultūrą.

 

Ekspozicijoje integruota praktinių užsiėmimų erdvė, kurioje per menines išraiškos priemones galima sužinoti pagrindines fizikines ir gydomąsias gintaro savybes. Liečiamuose ekranuose sukurta gintaro enciklopedija. Muziejaus erdvėje taip pat pristatomi gintarai iš įvairių pasaulio šalių. Antrame aukšte įrengtoje gintaro galerijoje eksponuojami Lietuvos ir užsienio autorių darbai.

 

Pasak Virginijos Mizgirienės, naujasis gintaro muziejus turėtų tapti ir menininkų namais: „keliame sau užduotį kviesti talentingus profesionalius menininkus, juvelyrus ar mažosios plastikos kūrėjus, įduoti jiems į rankas gintarą ir kilstelti jį į dar aukštesnį meninį lygmenį“. 

 

 

 

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje