Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Neringą užliejo „Žiobrinių“ šventės skonių jūra

 

Paskutinį balandžio savaitgalį po dvejų metų pertraukos į Neringą sugrįžo viena laukiamiausių pavasario švenčių – „Žiobrinės“. Pievoje greta Nidos uosto kurorto gyventojai ir svečiai rinkosi ant laužo kepti ar ragauti jau iškeptų žiobrių, vyko daugybė edukacinių, kūrybinių užsiėmimų. 

 

„Prilyginčiau šią dieną stebuklui: po dvejų metų pertraukos, po begalinių suvaržymų, po nuolatinio bendravimo ekranuose mes ir vėl susitikome gyvai. Vėl galima pažinti senąsias žvejų tradicijas, ragauti pačios skaniausios žuvies. Šiųmetė žiobrinių šventė yra išskirtinė tuo, jog kartu su mumis yra žmonių, kurie išgyvena ne tik teigiamas emocijas, bet ir tikrą skausmą“, – kalbėdamas apie Neringoje apsistojusią ukrainiečių bendruomenę sakė Neringos savivaldybės mero pavaduotojas Narūnas Lendraitis. 

 

„Žiobrinių“ šventei ukrainiečių bendruomenė paruošė ir susirinkusius vaišino savo nacionalinės virtuvės patiekalais, buvo renkamos aukos. 

 

 

Neringos žvejai bei žuvies prekiautojai, kavinės ir restoranai, „Žiobrinėms“ ruošiantys ypatingus žuvies patiekalus, susijungė į gastronominį maršrutą „Ir pakeliausi, ir paragausi...“. Jame – ir šviežios žuvies, Kuršių marių starkio ar ungurio patiekalai, ir įvairios gurmaniškos staigmenos: žuvies straganinos, takai, žuvainiai ar žuvies šonkauliai. Visose Neringos gyvenvietėse prekiaujama rūkyta žuvimi.

 

Gastronominis žemėlapis platinamas turizmo informacijos centruose Nidoje ir Juodkrantėje, elektroninė versija – čia.

 

Visą šventinį savaitgalį Nidoje bus galima pasidairyti gausioje amatų, tautodailės dirbinių ir maisto mugėje. „Žiobrinių“ šventės programą rastite čia.

 

Nuotr. šventės akimirkos (aut. Gintaitas Beržinskas) ir gastronominio maršruto „Ir pakeliausi, ir paragausi“ patiekalai. 

 

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje