Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Neringa kviečia į „Žiobrines“: žuvies mėgėjams – gastronominė kelionė, ant laužo kepti žiobriai

 

Laivus į Kuršių marias po žiemos nuleidusi Neringa jau kvepia šviežia žuvimi. Paskutinį balandžio savaitgalį, balandžio 29–gegužės 1 d., čia vyks „Žiobrinės“. Pievoje greta Nidos uosto bus kepama ypatingai paruošta, ant karklo vytelių pamauta žuvis. Tradicinei pavasario žvejų šventei Neringos kavinės ir restoranai ruoš žuvies patiekalus, vyks edukaciniai, kūrybiniai užsiėmimai.

 

„Smagu, kad po dvejų metų pertraukos susigrąžinome gardžią Neringos žvejų šventę. Šalia tradicinių veiklų, „Žiobrinėms“ ruošiasi Neringos kavinės ir restoranai. Šventės programa praturtinama ir nuo karo Ukrainoje pabėgusių Neringoje apsistojusių ukrainiečių paruoštomis vaišėmis. Ragaudami ant laužo pačių išsikeptų žiobrių bei ukrainietiškos virtuvės patiekalų, turėsime galimybę paaukoti ir taip prisėdėti prie sunkumus išgyvenančių Ukrainos žmonių gerovės“, – sakė renginį organizuojančio Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Edita Lubickaitė.

 

Neringos žvejai bei žuvies prekiautojai, kavinės ir restoranai, „Žiobrinėms“ ruošiantys ypatingus žuvies patiekalus, susijungė į gastronominį maršrutą „Ir pakeliausi, ir paragausi...“. Jame – ir šviežios žuvies, Kuršių marių starkio ar ungurio patiekalai, ir įvairios gurmaniškos staigmenos: žuvies straganinos, takai, žuvainiai ar žuvies šonkauliai. Visose Neringos gyvenvietėse bus prekiaujama rūkyta žuvimi. Gastronominis žemėlapis platinamas turizmo informacijos centruose Nidoje ir Juodkrantėje, elektroninė versija – čia. „Žiobrinių“ šventės programą rastite čia. 

 

Visą šventinį savaitgalį Nidoje bus galima pasidairyti amatų, tautodailės dirbinių ir maisto mugėje. „Žiobrinių“ šventės atidarymas ir tradicinis žiobrių kepimas ant laužo vyks balandžio 30 d., šeštadienį, nuo 12 val. pievoje prie Nidos uosto.

 

Šeštadienį Nidoje organizuojamos ir įvairios mokomosios, kūrybinės, aktyvaus laisvalaikio veiklos.

 

Nidos žvejo etnografinėje sodyboje bus galima susipažinti su šio krašto žvejų kasdienybe ir jų pomėgiais. Edukacijoje „Žuvų pinklės“ išgirsti, kokios žuvys įplaukia į žvejų tinklus Kuršių mariose.

 

„Žiobrinių“ šventėje bus galima sužinoti ir apie gintaro gavybos, apdirbimo paslaptis, apsilankyti keramikos dirbtuvėse ar išmėginti karštų akmenų terapiją.

 

Multimedijos menininkas Augustinas Našlėnas pristatys pažintinį-edukacinį filmą „Baltų pasaulėvaizdžio ženklai“. Šiaurės Amerikos indėnų tradicijas puoselėjantis „Vinetu kaimas“ kvies į „Būgnų ratą“. Vyks šokių mokymai, kovos šaškių, šachmatų, mini golfo bei stalo teniso turnyruose. 

 

Šventės atmosferą kurs liaudiškos muzikos kapela „Joldija“, folkloro ansamblis „Giedružė“.

 

Aktyvaus laisvalaikio mėgėjus Kuršių nerijos nacionalinis parkas kvies į žygį „Parnidžio takais“. Ukrainiečiams organizuojamas pažintinis žygis Nidoje. Jį rusų kalba ves žurnalistas, kraštotyrininkas Denisas Nikitenka (žygiui būtina išankstinė registracija čia).

 

Norintys iš Neringos namo parsivežti įkvėpimo ir originalių žuvies patiekalų receptų, kviečiami užsukti į Neringos savivaldybės V. Miliūno bibliotekoje veikiančią ekspoziciją „Iš receptų knygos“.

 

 

 

PASIDALINKITE RENGINIŲ NERINGOJE INFORMACIJA


Praneškite apie savo projektus ir iniciatyvas, organizuojamas Neringoje 2021 m.
 
Renginių Neringoje informacija