Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Naujuosius Nidoje sutiksiantis solistas T. Girininkas: su šia vieta jaučiu ypatingą ryšį

 

2022-uosius metus Neringa pasitiks skambant gražiausioms operų arijoms. Jas kurorto gyventojams ir svečiams dovanos operos solistas Tadas Girininkas bei italų tenoras Donato Ravini. Įvairiuose Europos operų teatruose laukiamas, vienas tituluočiausių Lietuvos bosų T. Girininkas sako su Nida jaučiantis ypatingą ryšį, todėl kaskart noriai čia sugrįžta.

 

Nors gimė Šiauliuose, T. Girininko vaikystė ir jaunystė prabėgo pajūryje. „Iš to laiko labiausiai įsiminė mokslai Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje. Dar mažiukas darželyje Palangoje buvau pastebėtas ir priimtas į šią mokyklą. Labai laukiau pirmųjų muzikos žingsnių. Žinoma, buvo daug jaudulio – mokykla kitame mieste“, – prisimena solistas.

 

Paklaustas, ar egzistuoja jūros ilgesys, T. Girininkas sako, jog turėdamas galimybę visuomet stengiasi ją aplankyti: „jūra man turi kažkokių ypatingų, užburiančių galių“.

 

Užburtas jūros ir įkalbėtas scenos kolegės, solistės Laurynos Bendžiūnaitės, T. Girininkas praėjusią vasarą leidosi į tikrą avantiūrą, kai per itin trumpą laiką, sujungus tarptautines muzikos profesionalų pajėgas, Neringos gimnazijos sporto salėje gimė G. F. Händelio barokinė opera „Acis ir Galatėja“. Šis spektaklis tapo vienu ryškiausių renginių 2021-ųjų Lietuvos kultūros sostinėje Neringoje.

 

„Prisipažinsiu, žinia, jog opera skambės sporto salėje, man buvo gan netikėta, bet kartu ir labai įdomi patirtis. Norėjosi išbandyti save visiškai kitoje koncertinėje erdvėje, nei esu įpratęs, – šypsodamasis prisimena T. Girininkas. – Tai tikrai buvo kažkas naujo ir nepaprasto.“

 

Nidiškė operos solistė ir šios idėjos autorė L. Bendžiūnaitė pastatymui subūrė tarptautinę kūrėjų komandą, vadovaujamą barokinės muzikos legendos, dirigento, klavesinininko Trevor Pinnock. Pastatymo koncepciją sukūrė Frederic Wake Walker, operą režisavo – Peter Cant. „Visas dėmesys šiame pastatyme buvo sutelktas į ypatingai aukštą muzikinę kokybę. Nes visi scenos partneriai buvo pasaulinio lygio muzikantai, menininkai ir dainininkai“, – akcentuoja T. Girininkas, operoje sukūręs Polifemo vaidmenį.

 

Gruodžio 31 d. jis vėl sugrįžta į Nidą ir ypatingą Naujųjų metų koncertą. „I Nidą grižčiau ir grižčiau su didžiausiu malonumu. Jaučiu su šia vieta ypatingą ryšį. Pasak geriausiu 2021-ųjų metų operos solistu tituluoto, „Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanoto T. Girininko, „Auksiniame Naujųjų metų koncerte“ skambės visiems gerai žinomi klasikiniai operų numeriai bei muzikinės staigmenos. Viena jų – Franko Sinatros repertuaro kūriniai. Drauge su italų tenoru D. Ravini koncertui besiruošiantis solistas neabejoja: tai bus įsimintinas ir nepakartojamas Naujųjų metų sutikimas.

 

Koncertą organizuoja Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“. Rėmėjas – Neringos savivaldybė. Daugiau informacijos čia

 

Nuotr. Tadas Girininkas (Polifemas) G. F. Händelio operoje „Acis ir Galatėja“ (autorius Domas Rimeika)

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje