Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Literatūrinis maršrutas tęsiasi: poezijos skaitymai persikels į Eduardo Jonušo namus

 

Tęsdami literatūrinį maršrutą „Įžodintais Kuršių nerijos pėdsakais“, projekto organizatoriai liepos 1 d. 19 val. kviečia į Eduardo Jonušo namus Nidoje, kur prasidės poezijos skaitymų iš knygos „Noriu sugrįžti į Nidą“ ciklas.

 

Šiais metais Juliaus Kelero sudaryta ir Neringos Viktoro Miliūno viešosios bibliotekos išleista knyga pristato šešiasdešimt vieno  lietuvių poeto tekstus apie Kuršių neriją. Iki šiol dar nesame turėję tokio pobūdžio antologijos, todėl, J.Kelero žodžiais, kviečiame pažvelgti į Kuršių neriją – sudėtingo, išskirtinio istorinio likimo kraštą iš lietuviškos poetinės perspektyvos“.

 

Įspūdingi, galbūt kažkam primiršti, o kitiems negirdėti lietuvių poetų eilėraščiai suskambės aktorės Kristinos Švenčionytės balsu, jai talkins akordeonistas Edmundas Gylys.

 

Pirmiesiems poetiniams skaitymams  Eduardo Jonušo namai pasirinkti neatsitiktinai – ši vieta ir paties menininko asmenybė ilgus dešimtmečius traukė į Nidą sugrįžti ne vieną iškilų kūrėją.

 

Knygos pavadinimui pasirinkta eilutė iš Valdemaro Kukulo eilėraščio „Noriu sugrįžti į Nidą“ skamba kaip kvietimas – ne tik fiziškai sugrįžti į Neringą, bet leistis į vidinę kelionę  – išgyventi, kaip skambant žodžiui Kuršių nerijos kraštovaizdis, pasak literatūrologo Marijaus Šidlausko, tampa žmogaus sieloraščiu.

 

 Iš Eduardo Jonušo namų literatūrinis maršrutas ves į Juodkrantę, kur liepos 9 d. 20 val. poezija ir muzika skambės prie vilos „Monbijou“ Juodkrantės kurorto dienų metu. 

 

Aktorės Kristinos Švenčionytės parengta programa iš knygos „Noriu sugrįžti į Nidą“ nuskambės ir mažiausiose Neringos gyvenvietėse – Preiloje ir Pervalkoje, o taip pat į Nidą plaukiančiame laive (informaciją sekite puslapyje kultūrossala.lt). 

 

Projekto organizatorius – Neringos savivaldybės Viktoro Miliūno viešoji biblioteka, partneris – Eduardo Jonušo namai.

 

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje