Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Literatūrinis maršrutas: poetiniai skaitymai Preiloje, Pervalkoje ir Juodkrantėje

 

Poetiniais skaitymais Eduardo Jonušo namuose  Nidoje pristatyta knyga „Noriu sugrįžti į Nidą. Lietuvių poetai apie Kuršių neriją“ (sudarytojas Julius Keleras).  Sodriu  Aktorės Kristinos Švenčionytės balsu prabilo žinomi lietuvių poetai – Adomas Jakštas, Bernardas Brazdžionis, Albinas Žukauskas, Janina Degutytė, Judita Vaičiūnaitė, Sigitas Geda, Algimantas Baltakis, Tomas Venclova, Algimantas Mikuta, Antanas A.Jonynas, Valdemaras Kukulas, Valdas Gedgaudas, Julius Keleras, Neringa Abrutytė, Daiva Molytė – Lukauskienė, Vainius Bakas... Eduardo Jonušo kūrybinės erdvės tyloje klausytojui buvo leista patirti ir išgyventi poetinio žodžio galią – žodis kalbėjo, lietė, jaudino, kilstelėdamas  virš kasdienybės ir leisdamas panirti į Kuršių nerijos dvasios gilumas. Poeziją prasmingai papildė akordeonisto Edmundo Gylio atlikta muzika.

 

Namų šeimininkė Vitalija Jonušienė sakė, kad jo vyro svajonė buvusi dirbtuvėje rengti poezijos ir muzikos vakarus – ši svajonė dabar išsipildė. O tai, kad Jonušo dirbtuvės erdvė yra idealiausia literatūros skaitymų vieta, įsitikino kiekvienas, klausęs gyvo žodžio ir muzikos garso.

 

Aktorės Kristinos Švenčionytės parengta programa iš knygos „Noriu sugrįžti į Nidą“ liepos 4 d., sekmadienį, 21 val. bus atlikta šalia Preilos gelbėjimo stoties – 180 *Lounge bare  – čia poezijos skambesį lydės ne tik akordeono garsai, bet ir natūralus jūros ošimas. Programos laikas sąmoningai priderintas prie saulės laidos.

 

Liepos 8 d. 20 val. poezija ir muzika suskambės ant Kuršių marių kranto netoli Pervalkos švyturio (Karaliaus Mindaugo PMC praktinio mokymo bazėje), o liepos 9 d. 20 val. – prie vilos „Monbijou“ Juodkrantės kurorto dienų metu.

 

Tolesnę literatūrinio maršruto programą sekite puslapyje kultūrossala.lt

 

Nuotr. autorė Edita Beržinskienė

 

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje