Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Kūrybinė platforma „Fotografinis bendruo(a)meniškumas“ kviečia kurti drauge

 
Lietuvos kultūros sostinėje Neringoje skleidžiasi bendruomeninės iniciatyvos, pabrėžiančios Kuršių nerijos unikalumą, trapumą, vietos dvasią. „Fotografinis bendruo(a)meniškumas“ – kūrybinė platforma Kuršių nerijoje, siejanti žmones, besidominčius fotografija. Susitelkę į neformalų klubą, projekto iniciatoriai kviečia jungtis visus gyvenančius Neringoje ir palaikančius ryšį su nerija.
 
 
Startavęs dar gruodį, „Fotografinis bendruo(a)meniškumas“ 2021-aisiais toliau kurs socialiniame tinkle Facebook publikuojamas bendruomenines nuotraukų galerijas. Vyks fotografijų aptarimas, atranka ir teminis formavimas. „Viskas priklauso nuo mūsų pačių. Junkimės, dalinkimės ir skleiskime vizualinę žinią apie nerijos kraštą ir jame kuriančius“, – sako projekto sumanytojas fotomenininkas Jonas Staselis.
 
 
Projekto metu jau buvo sukurtos penkios bendruomeninės fotografijų galerijos šiomis temomis: „Mano vasara“, „Vasaros žaismė“, „Švenčių akimirkos“, „Laivai“, „Vakaro ir nakties žavesys“. Paskelbta nauja šios savaitės tema – „Žiema žiemužė“.
 
 
Savo kūrybos fotografijas, atitinkančias paskelbtą temą „Žiema žiemužė“ projekto organizatoriai kviečia siųsti iki sausio 22 d. (penktadienio) 11 val. el. paštu nerijos.laboratorija@gmail.com, nurodant savo vardą pavardę arba kūrybinį pseudonimą. Vienas siuntėjas gali atsiųsti ne daugau kaip 3 nuotraukas. Skirtingų galerijų kuratorių atrinktos fotografijų galerijos kiekvieną savaitę bus eksponuojamos Facebook puslapyje Kultūros sala.
 
 
Pasak J. Staselio, „Fotografinis bendruo(a)meniškumas“ skatina atsipalaiduoti ir laisvai pažiūrėti į fotografijos meną. „Turbūt kiekvienas savo telefonų galerijose ras Neringos nuotraukų. Iš tokių akimirkų ir kuriama bendruomeninė galerija“, – sako iniciatyvos autorius. 
 
 
Fotografavimo praktika – asmeniška vizualinė minčių išraiška, prieinamiausia priemonė, atvira visiems, mylintiems kūrybą, pažinimą, atradimą, idėjas, transformaciją, veikimą. Saugioje teritorijoje ištikusi ramybė tepadeda atrasti, ką tikrai norime išsaugoti ir ką norisi fotografuoti. Kviečiame kurti ir saugoti drauge.
 
 
Nuotraukos autorė Laima Gustainytė (galerijos tema – „Vakaro ir nakties žavesys“). 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje