Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Kultūros paveldo kelias kviečia susipažinti su sezono naujienomis

 

Vasaros sezonas pradedamas saulėtomis naujienomis ir įvykiais – duris atverianti Preilos biblioteka kviečia į naują pažintį ir kultūrinę kelionę. Neabejojame, kad kruopščiai rekonstruota istorinė Preilos mokykla taps miestelio bendruomeniškumo ir kultūros židiniu. Džiugiomis naujienomis pasitiks ir kiti Kultūros paveldo kelio objektai – Liudviko Rėzos kultūros centras, Nidos švyturys, Eduardo Jonušo namai.

 

Atsinaujinusioje Preilos bibliotekoje vyksta paskutinieji įkurtuvių darbai. Tokių erdvių patalpų biblioteka dar niekada neturėjo – turtingas knygų fondas suguls ant naujutėlaičių lentynų, o periodikos mylėtojai galės mėgautis šviesia skaitykla ir pro langus atsiveriančia besikeičiančia panorama į Kuršmares. Antrame aukšte įsikurs Preilos kaimo istorinė ekspozicija, kurią bus smalsu pamatyti ne tik preiliškiams, bet ir vasarotojams bei Kuršių nerijos istorija besidomintiems keliautojams. Neabejojame, kad žavinga bibliotekos medinė terasa bus viena populiariausių vietų tiek skaitymams su kavos gurkšneliu, tiek ramiems pašnekesiams. Tapti išskirtinio įvykio – atnaujintos  Preilos bibliotekos, buvusios istorinės mokyklos, atidarymo – liudininkais kviečiame gegužės 19 d.

 

Įveikti 132 sraigtinius laiptelius ir pasiekti 29 m. aukštį ragina Nidos švyturys – jis duris lankytojams savaitgaliais atvėrė jau nuo balandžio mėnesio. Nuo gegužės mėnesio švyturys veiks penktadieniais – sekmadieniais, o nuo birželio 1 d. – kasdien. Nepamirškite pamaloninti akis vis besikeičiančiu vaizdu iš 80 metrų virš jūros lygio, nes Nidos švyturys jau pasiilgo svečių.

 

Eduardo Jonušo namuose gegužės 27 d. liesis poetinis žodis – simboliška, kad šeštą dešimtį netrukus skaičiuosiantis tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris 2022“ bus vienu iš pirmųjų šių namų sezono renginių.

 

Liudviko Rėzos kultūros centras kartu su šokio teatru ,,Judesio erdvė“ sezoną papuoš unikalia naujiena – istorinio vilų kvartalo Juodkrantėje teatralizacija. Vilų kvartalas atgys nauja dvasia, o spektaklis nukels žiūrovą į Juodkrantės kurorto aukso amžių. Spektaklio-maršruto premjera – festivalyje „Juodkrantės kurorto dienos“ liepos 8–10 d.

 

Neringos savivaldybės administracija, įgyvendindama projektą Paveldas gyvenimui, realizuoja  vieną iš jo tikslų – skatinti domėjimąsi materialiuoju ir nematerialiuoju Kuršių nerijos kultūriniu palikimu bei stiprinti pažintinio keliavimo įgūdžius. Tikimasi, kad šis turistinis maršrutas padės atrasti mažiau žinomus kultūros paveldo objektus Kuršių nerijoje, o gerai žinomus – pažinti iš naujo.

 

Ši informacija parengta padedant Europos Sąjungai. Už šios informacijos turinį atsako tik Neringos savivaldybės administracija ir ji negali būti taikoma atspindinčia Europos Sąjungos požiūrį. Projektas Paveldas gyvenimui (angl. k. Heritage4life) įgyvendinamas pagal Europos kaimynystės priemonę ir finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis Projekto biudžeto dalis, tenkanti Neringos savivaldybės administracijai – 517 996,04 EUR, iš jų – 466 196,44 EUR finansuojama programos lėšomis,  51  1799,60  EUR – Neringos savivaldybės biudžeto lėšomis.

 

Nuotr. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ archyvas 

 

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje