Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Kaip gimė Thomo Manno kultūros centras? Pokalbis su Vitalija Teresa Jonušiene

Neringai – Lietuvos kultūros sostinei – skirtas tinklalaidžių ciklas du mėnesius buvo filmuojamas ir transliuojamas iš ypatingos kultūrinės erdvės, vietos, kurioje visuomet susitikdavo įdomūs žmonės ir vyko įdomūs pokalbiai – Thomo Manno vasarnamio. Jame daugiau kaip du dešimtmečius veikia rašytojo memorialinis muziejus ir Thomo Manno kultūros centras.


1995 m. šį pastatą naujam gyvenimui prikėlė, išpuoselėtą išvaizdą bei turtingą kultūrinį turinį jam suteikė pirmoji Thomo Manno memorialinio muziejaus ir Thomo Manno kultūros centro vadovė, istorikė, muziejininkė Vitalija Teresa Jonušienė.


„Thomo Manno vardas man buvo įpareigojimas. Žinojau sudėtingą šio namo situaciją. Vos per pusmetį reikėjo jį renovuoti, išgelbėti nuo pražūties“, – sako ponia Vitalija ir priduria, jog tuo metu jautėsi lyg įmesta į vandenį, iš kurio teko išplaukti.


Kaip gimė keturis menus – literatūrą, muziką, dailę ir kiną – sujungęs Tarptautinis Thomo Manno festivalis? Kaip jis išaugo į vieną žinomiausių festivalių Lietuvoje ir pelnė tarptautinį pripažinimą?


Įkvepiančiomis istorijomis dalijasi Vitalija Teresa Jonušienė ir nuo 2009 m. Thomo Manno kultūros centrui vadovaujanti dr. Lina Motuzienė.
 

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje