Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Juodkrantėje – tarptautinis jaunųjų vokalistų festivalis-konkursas „Baltic Voice 2022“

 

Ši vasara Juodkrantei bei visam festivaliui „Baltic Voice“ bus išskirtinė, nes būtent šiemet, jau 10-tą kartą iš eilės, į nuostabų Kuršių Nerijos kurortą susirinks geriausi vokalistai iš Lietuvos bei kitų pasaulio šalių. Savo veiklos dešimtmetį švenčiantis festivalis kaip ir kiekvienais metais stebins žiūrovus ir dalyvius profesionaliais vokalistais bei nuostabia muzika.

 

Dešimt metų atrodytų ne toks ir ilgas laiko tarpas, bet vokalistų festivaliui tai didžiulis laikotarpis, nes per tokį laiką spėjo užaugti jau ne vieną vokalistų karta, stebinanti žiūrovus ne tik tarptautinėje „Baltic Voice“ scenoje, bet ir kitose Lietuvos ar užsienio šalių scenose. O ir dalyvių, per tiek metų sudalyvavusių šiame festivalyje, skaičiai kalba patys už save – virš 1500 vokalistų iš daugiau nei 30-ties pasaulio šalių. Scenoje savo pasirodymus surengė jaunimas iš tokių šalių, kaip Albanijos, Armėnijos, Azerbaidžano, Bulgarijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Latvijos, Maltos, Vokietijos ar Ukrainos. Nors daugeliui scena buvo pažįstama iš anksčiau ir vokalistai visiškai nejaučia baimės ar jaudulio dainuodami prieš didžiulę auditoriją, bet ne vienam būtent „Baltic Voice“ scena padėjo tvirtus pagrindus tolimesnei karjerai.

 

Kiekvienas dalyvis ar žiūrovas drąsiai pasakytų, jog tai nėra tiesiog paprastas koncertas. Net tris dienas vykstančio festivalio metu, dalyviai nuo 6 iki 29 metų varžosi solistų bei ansamblių kategorijose, o jaunuosius vokalistus vertina tarptautinė komisija, sudaryta iš vokalo mokytojų, dainininkų, kompozitorių bei muzikos vadybininkų. Tad „Baltic Voice“ scena tampa ne tik puiki proga parodyti savo sugebėjimus, bet taip pat gauti nemažai pamokų ar patarimų iš jau patyrusių vokalistų.

 

Tad dešimtąjį gimtadienį švenčiantis „Baltic Voice“ ir vėl liepos 2-4 dienomis džiugins kiekvieno Juodkrantės kurorto lankytojo ausį ir širdį, stebins savo pasirodymais. Kurios šalies vokalistai laimės aukščiausius apdovanojimus – lieka mįslė net ir tarptautinei komisijai, bet ką tikrai žinome – įspūdingų pasirodymų ir sveikos bei gražios konkurencijos netruks iki pat festivalio uždarymo koncerto.

 

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Neringos savivaldybė, UAB Justepa, AB „ORLEN Lietuva”.

 

Daugiau informacijos: http://www.balticvoicecontest.com/

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje