Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Į Nidą – klausantis eilėraščių

 

Šį ketvirtadienį, liepos 8 dieną, startuoja neįprasta kelionė legendine „Raketa“ – klausantis gražiausių lietuvių poetų eilėraščių apie Kuršių neriją iš šiais metais išleistos antologijos „Noriu sugrįžti į Nidą“ (sudarytojas Julius Keleras). Laivas iš Kauno išplaukia 9 val. ryto. Kartu su keleiviais į Nidą plaukia aktorė Kristina Švenčionytė, laive esantiems keleiviams rengianti poetinių skaitymų pusvalandį iš minėtos knygos. Vėliau aktorės skaitymų bus galima klausytis visą vasarą „Raketoje“, prisijungus prie „Kultūros salos“ Youtube kanalo. Bilietus perkantys žmonės bus iš anksto informuojami su savimi pasiimti ausines, jei jiems ši naujovė atrodys patraukli.

 

 „Galvodami apie vietas, kuriose galėtų skambėti poezija, iš karto prisiminėme senąją „Raketą“, kuri po ilgos pertraukos vėl plukdo keleivius iš Kauno į Nidą. Šiuo įspūdingu vandens keliu ne vieną dešimtmetį į Nidą keliaudavo daugybė žmonių, tarp jų ir poetai. Nostalgiški prisiminimai vėl atgis klausantis eilių – tai bus lyg savotiškas pasirengimas sugrįžti į Nidą, dar kartą išgyventi susitikimo su Neringa jausmą, “, – įsitikinusi projekto vadovė neringiškė Raimonda Meyer-Ravaitytė. Jos nuomone, apie keturias valandas trunkanti kelionė prabėgs kur kas greičiau ir prasmingiau, tai bus nelyginant akistata su savimi ir Kuršių nerija.

 

Literatūrinę kelionę  inspiravo  Neringos savivaldybės Viktoro Miliūno viešosios bibliotekos išleista poezijos antologija „Noriu sugrįžti į Nidą. Lietuvių poetai apie Kuršių neriją“ (sudarytojas – Julius Keleras),  dedikuota Neringai –  Lietuvos kultūros sostinei. Jau įvyko poetiniai skaitymai Eduardo Jonušo namuose Nidoje, Preiloje ant jūros kranto.

 

Neringiškiai ir kurorto svečiai  aktorės Kristinos Švenčionytės ir akordeonisto Edmundo Gylio poetinių skaitymų programą dar turi galimybę  išgirsti liepos 8 d. 20 val. Pervalkoje, ant Kuršmarių kranto, Karaliaus Mindaugo PMC praktinio mokymo bazėje (Pervalkos g.1), liepos 9 d. 20 val. – Juodkrantėje, senųjų vilų kvartale, prie vilos „Monbijou“ (Kalno g. 26). Esant lietingam orui minėti renginiai bus perkelti į uždaras erdves.

 

Daugiau informacijos – svetainės kulturosssala.lt skiltyje „Kultūriniai maršrutai“. 

 

Akimirkos iš poezijos skaitymo Preiloje. Nuotr. autorė Raimonda Vyšnia 

 

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje