Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Daiva Molytė Lukauskienė ir Audrius Lukauskas: kūryba ir gintaro gaudymas

Kuršių nerijoje labai daug kuriančių žmonių – tiek nuolat gyvenančių, tiek atvykstančių „prabudinti“ savo talentus. Trečiadienio vakarą Thomo Manno namelyje viešės kurianti šeima – poetė, rašytoja, dailininkė Daiva Molytė-Lukauskienė ir jos vyras, tautodailininkas, gintarautojas Audrius Lukauskas.


„Prieš 26 metus iš Kauno atplaukiau į Neringą laivu „Raketa“ ir, kaip matote, pasilikau“, – šypsosi daugybės premijų laureatė D. Molytė-Lukauskienė, kurios kūryboje Kuršių nerijos magija skleidžiasi pačiomis įvairiausiomis formomis ir spalvomis.


Nuo pirmosios iki paskutinės jos knygos skaitytojas randa ypatingų jausenų, būsenų, taip artimų šio krašto žmogui. Tai juntama ir naujausiame kūrinyje – pasakaitėje vaikams ir ne vaikams „Kaip kiras gintarus rinko“, kurią, kaip pati Daiva sako, rašė visą savo buvimo čia laiką.


Audriui gintarų gaudymas – gyvenimo dalis ir didelė aistra. Net važiuodamas į pokalbį Thomo Manno namelyje jis spėjo prasieiti pajūriu: gal jūra gintarus mes.


Įdomu, kokį didžiausią laimikį Audriui yra padovanojusi Baltija? Kokiais ypatingais gintaro papuošalais jis puošia savo mylimą moterį? Daivą Molytę-Lukauskienę ir Audrių Lukauską kalbina literatė Edita Norkevičiūtė.

 

 

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje