Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

D. Gudzinevičiūtė: „Buvo labai smagu iš Tokijo matyti šypsenas dalyvių veiduose“

 

2021 metų liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis Nida alsavo olimpiniu ritmu – Tokijo vasaros olimpinių žaidynių metu Kuršių Nerijos širdyje vyko Olimpinis festivalis Tokyo 2020. Jo metu kurorto gyventojai ir svečiai galėjo nemokamai išbandyti įvairias sporto veiklas, dalyvauti varžybose ir renginiuose, pasiklausyti pokalbių su LTeam sportininkais bei stebėti tiesiogines transliacijas iš žaidynių Tokijuje.

 

„Sveikinu sėkmingai užbaigus Tokijo olimpines žaidynes, o ypatingi sveikinimai skrieja Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei, iškovojusiai sidabro medalį šiuolaikinės penkiakovės varžybose. Taip pat sveikinu ir Lauros šeimą bei visus, prisidėjusios prie jos pergalės, – sveikinimo kalbą Olimpinio festivalio uždarymo ceremonijoje pradėjo Japonijos ambasadoriaus Lietuvoje patarėjas Koji Sugiyama. – Nebejoju, kad visi stebėję olimpines žaidynes, susižavėję žiūrėjo į nepaprastai dideles sportininkų pastangas, jų drąsą ir atkaklumą siekiant pergalių. Vis tik medaliai nėra pats svarbiausias tikslas, nes jose dalyvauja įvairių šalių ir etninių grupių atstovai, todėl olimpinės žaidynės tampa tikra sporto ir taikos švente, kuriose vyrauja lygybė ir pagarba vienas kitam.“

 

L. Asadauskaitei sidabrinį medalį Tokijuje įteikusi Lietuvos olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė ir Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) narė Daina Gudzinevičiūtė net ir būdama Japonijoje taip pat sekė ir Olimpinio festivalio Nidoje eigą.

 

„Esame labai dėkingi Neringos savivaldybei už bendradarbiavimą sukuriant šią olimpinę sporto šventę Nidoje. Džiaugiamės, kad daugiau nei dvi savaites vykusiose sportinėse veiklose ir renginiuose apsilankė tiek daug žmonių – buvo labai smagu iš Tokijo matyti šypsenas dalyvių veiduose. Net neabejojame, kad Olimpinio festivalio dėka visiems jiems Tokijo olimpinės žaidynės įsimins dar labiau“, – kalbėjo olimpinė čempionė D. Gudzinevičiūtė.

 

„Noriu padėkoti olimpiečiams, kuriuos stebėjome pastarąsias dvi savaitei, ir Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui, kurio atstovai atvyko į Neringą ir padėjo mums stebėti nuostabiausią sporto renginį pasaulyje. Ačiū jums ir už tai, kad visi mūsų vaikai buvo apdovanoti ir laimėjo medalius“, – dėkojo 2021-ųjų Lietuvos kultūros sostinės Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

 

Visas 17 dienų, kiekvieną rytą ir popietę, Nidoje buvo rengiamos mankštos ir treniruotės vaikams bei suaugusiems. Pastarieji turėjo unikalią galimybę sportuoti kartu su dvejų olimpinių žaidynių dalyve lengvaatlete Egle Balčiūnaite. Po kartą paplūdimyje bokso treniruotes surengė ir Lietuvos čempionai – Tadas Tamašausas bei Vytauto Balsio ir Modesto Zmuidinos duetas.

 

Nidoje kiekvienas norintis kasdien galėjo laiką leisti Olimpinio švietimo veiklų palapinėje ar išbandyti skirtingas olimpines sporto šakas ar sportines veiklas – irklavimą, šaudymą, plaukimą, buriavimą, šaudymą iš lanko, grindų riedulį, orientavimosi sportą, trišuolį, disko ir ieties metimą, šuolį į aukštį, imtynes, grindų kerlingą, aištoką, baidarių ir kanojų irklavimą, dviračių sportą, fechtavimąsi ir beisbolą. Savo kultūrinę programą festivalyje pristatė ir Japonijos ambasados atstovai.

 

Festivalio dalyviai buvo kviečiami varžytis bėgimo basomis, vaikų akvatlono, keturių skirtingų bėgimo trasų, mini golfo ir „Laser-Run“ varžybose bei išbandyti save turistinių baidarių žygyje su olimpiečiu Ričardu Nekriošiumi ar plaukiant irklente.

 

Vakarinėje programos dalyje kas vakarą lankėsi bei savo sportine patirtimi, žiniomis ir asmeninėmis istorijomis dalijosi vis skirtingas svečias – irkluotojas Rolandas Maščinskas, komikas ir sporto entuziastas Paulius Ambrazevičius, buvę plaukikai Tadas Duškinas ir Vytautas Janušaitis, buriuotojas Rokas Milevičius, krepšininkas Donatas Motiejūnas, golfo žaidėjas Juozapas Budrikis, boksininkas Tadas Tamašauskas, lengvaatetės E. Balčiūnaitė, Jogailė Petrokaitė ir Modesta Morauskaitė, baidarininkas R. Nekriošius, dviratininkas Gediminas Bagdonas ir penkiakovininkė Ieva Serapinaitė.

 

Nidoje taip pat apsilankė bei įspūdžiais iš Japonijos pasidalijo ir Tokijo olimpinių žaidynių dalyviai – irkluotojai Mindaugas Griškonis ir Armandas Kelmelis, buriuotoja Viktorija Andrulytė, šaulys Karolis Girulis bei lengvaatlečiai Adrijus Glebauskas ir Diana Zagainova.

 

Vakarais buvo galima stebėti ir sporto kino seansus – po kelis kartus parodyti šie trys lietuviški filmai: „Rūta“ apie plaukikę Rūtą Meilutytę, „2020. Skrydis atšauktas“ apie LTeam sportininkų pasiruošimą Tokijo olimpinėms žaidynėms ir „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ apie dviračių sporto subtilybes. Be to, du savaitgalius vyko ir sporto viktorina su P. Ambrazevičiumi.

 

Olimpinio festivalio Tokyo 2020 dalyviams organizatoriai padovanojo ir du nemokamus koncertus: atidarymo dieną savo pasirodymą surengė Vidas Bareikis, o uždarymo – Vaidas Baumila.

 

„Festivalį vertinu kaip labai pavykusį. Tobulėti, žinoma, visada yra kur, bet tikrai džiugu, jog pavyko sudominti ir išjudinti daugiau žmonių nei tikėjomės. Aktyviausi ir varžybose dalyvavę išsidalino net 1000 Olimpinio festivalio medalių, o bendrai suvenyrų už dalyvavimą išdalinta per 3000. Nors Nidoje poilsiaujančių žmonių pagrindinis tikslas – pailsėti ir neturėti jokio plano, mums pavyko pasyvų poilsį pakeisti aktyviu. Žmonės sportavo su šypsenomis ir geru oru, ir blogu – tai buvo nerealu, – pasakojo Lietuvos olimpinio fondo (LOF) direktorius Mantas Marcinkevičius. – Varžybų buvo daug ir įvairių: vienos dienos, masinių ir virtualių, trukusių visas 17 dienų, kur sulaukėme tikrai gerų ir nustebinusių sportinių rezultatų. Tikiu, kad bent 1-2 iš to 1000 Olimpinio festivalio medalių laimėtojų, tarp kurių dauguma – vaikai ir jaunimas jau 2028, 2032, o gal net 2024 metais išvysime olimpinėse žaidynėse.“

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje