Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Apie pilnatvę bendrystėje. Svečiuose – Juodkrantės bendruomenė

Bendruomenė, tapatybė, paveldas jungia visas projekto „Neringa – Lietuvos kultūros sostinė 2021“ programos dalis. Ir nors apie bendruomeniškumą ir iki sostinės titulo Neringoje kalbėta daug, būtent šiomis dienomis Kuršių nerijos bendruomenė išgyvena itin ryškų savivokos, susitelkimo momentą bei tampa gyvu įrodymu, jog vietos bendruomenė yra didžiausias vietos kultūros, paveldo ir vertybių sergėtojas.


Kur slypi bendruomenės jėga? Kas suburia žmones ir verčia veikti drauge savo aplinkos, žmonių, jų gerovės labui? Kaip susikūrė ir kuo gyvena geriausiu bendruomeniškumo pavyzdžiu Neringoje laikoma Juodkrantės bendruomenė?


„Mes susiburiame tam, kad jums padėtumėm sukurti geresnį gyvenimą mums“, – 2016 m. į Neringos savivaldybėje užduotą klausimą kam, kodėl kuriama asociacija „Juodkrantės bendruomenė“ atsakė už jos vairo stojusi Sandra Berletaitė.


Dvyliktoje tinklalaidėje – jaukus pokalbis su juodkrantiškėmis: Juodkrantės bendruomenės pirmininke Sandra Berletaite, Juodkrantės vaistininke Daina Radzevičiūte-Jašinskiene ir pedagoge, folkloro ansamblio „Aušrinė“ vadove Ramune Pečiukonyte. Jas kalbina žurnalistė, kultūros almanacho „Dorė“ sudarytoja ir redaktorė Raimonda Ravaitytė-Meyer, pati dvylika metų buvusi Juodkrantės bendruomenės nare.
 

 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje